marian morar
m install
nello construct

O anumită categorie de angajați va beneficia de o nouă zi liberă

zamblau eugen

O nouă zi liberă de la stat pentru Românii, însă doar uni bugetarii vor putea beneficia de această zi liberă, întrucât doar un sector este vizat de această schimbare.

Într-un nou proiect legislativ, în care sunt vizați doar angajații din sectorul feroviar, se arată că muncitorii din acest domeniu vor mai beneficia de încă o zi liberă suplimentară, pe lângă toate cele deja existente.

Aceasta este a doua oară când Parlamentul se pronunță asupra aceluiași proiect de lege, după ce fusese adoptat anterior și trimis președintelui României pentru reexaminare.

Senatul a dat undă verde proiectului, ignorând obiecțiile președintelui, iar acum ajunge la votul decisiv în forma adoptată inițial de Parlament.

Măsura se regăsește în Proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, document ce a fost adoptat de Senat la finele anului 2019 și care urmează să fie votat decisiv în Camera Deputaților, unde are propunere de adoptare, titrează ziarulunirea.ro

Conform informațiilor publicate de Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România pe website-ul propriu, în 1952, directorul Căilor Ferate Române (CFR) și sindicatele CFR au decis „ca ziua ceferistului să fie sărbătorită la 16 februarie, dată care evoca mişcarea grevistă de la Atelierele Griviţa CFR din anul 1933”. Totuși, începând din 1999, Ziua Feroviarilor se sărbătorește în data de 23 aprilie, scrie Romaniatv.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2