fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

trenmare

O nouă zi liberă de la stat pentru Românii, însă doar uni bugetarii vor putea beneficia de această zi liberă, întrucât doar un sector este vizat de această schimbare.


Într-un nou proiect legislativ, în care sunt vizați doar angajații din sectorul feroviar, se arată că muncitorii din acest domeniu vor mai beneficia de încă o zi liberă suplimentară, pe lângă toate cele deja existente.


Aceasta este a doua oară când Parlamentul se pronunță asupra aceluiași proiect de lege, după ce fusese adoptat anterior și trimis președintelui României pentru reexaminare.


Senatul a dat undă verde proiectului, ignorând obiecțiile președintelui, iar acum ajunge la votul decisiv în forma adoptată inițial de Parlament.


Măsura se regăsește în Proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, document ce a fost adoptat de Senat la finele anului 2019 și care urmează să fie votat decisiv în Camera Deputaților, unde are propunere de adoptare, titrează ziarulunirea.ro


Conform informațiilor publicate de Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România pe website-ul propriu, în 1952, directorul Căilor Ferate Române (CFR) și sindicatele CFR au decis „ca ziua ceferistului să fie sărbătorită la 16 februarie, dată care evoca mişcarea grevistă de la Atelierele Griviţa CFR din anul 1933”. Totuși, începând din 1999, Ziua Feroviarilor se sărbătorește în data de 23 aprilie, scrie Romaniatv.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate