fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

baza aniversare 1

Baza militară de la Câmpia Turzii celebrează 38 de ani de la înființare. De la fondarea acesteia, unitatea a devenit una dintre cele mai bune ale Forțelor Aeriene mulțumită eficienței piloților în îndeplinirea misiunilor aeriene, în toate condițiile meteo, zi și noapte, și mulțumită responsabilității personalului logistic.

Această transformare se înscrie în cadrul unor modificări structurale la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene, cu scopul de a asigura un grad sporit de interoperabilitate cu structurile Alianţei Nord-Atlantice şi, totodată pentru păstrarea tradiţiilor în cadrul Forţelor Aeriene.

„La mulţi ani Bazei 71 Aeriană! La data de 30.06. 1982 la Câmpia Turzii "a început să bată inima" viitoarei Baze 71 Aeriană!

Astăzi vom face o scurtă incursiune foto în istoria Bazei 71 Aeriană, a carei tradiţie pe meleagurile transilvănene îşi trage izvoarele din istoria tumultoasă a aripilor româneşti!

Am executat de-a lungul timpului numeroase misiuni şi exerciţii, atât pe teritoriul naţional cât şi în afara acestuia!” transmit reprezentanții bazei pe pagina de Facebook.

Primele avioane MiG-21 LanceR, varianta aer-sol și ulterior varianta aer-aer întră în dotarea unității în anul 2001, iar în anul 2010, Baza 71 Aeriană este înzestrată cu elicoptere IAR-330 SOCAT.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator