fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

codportocaliu 28iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou avertisment de COD PORTOCALIU, pentru județul Cluj, privind apariția unor fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Avertismentul intră în vigoare azi, de la ora 13.00 și va dura până după miezul nopții, la ora 2.00.

”În nordul Moldovei și în zona Munților Apuseni, apoi și în Maramureș și în nordul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.”, menționează ANM.

După ce ieșim de sub Codul Portocaliu, vom intra într-un Cod Galben. Acesta va debuta mâine dimineață, la ora 10.00 și va dura până marți dimineață, la ora 10.00.

codgalben 29iunie

”În intervalul menționat, în zonele de deal și de munte, precum și în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Notă: Disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.”, precizează ANM.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate