fbpx
Scrie un comentariu

amenda politie

Guvernul poate să instituie și să prelungească starea de alertă, fără să fie necesară încuviințarea Parlamentului – a decis joi, 25 iunie 2020, Curtea Constituțională.

Pe de altă parte, carantina și izolarea la domiciliu nu pot fi impuse prin ordin al ministrului sănătății, așa cum prevede Legea 55 din 2020 – au mai decis judecătorii Curții, după ce au examinat sesizările depuse de Avocatul Poporului. Decizia nu are efect imediat.

De asemenea, premierul Ludovic Orban i-a cerut, joi, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să îi pregătească pe directorii de direcţii de sănătate publică şi pe cei de spitale pentru o eventuală creştere a numărului de pacienţi cu COVID-19.

"Domnule ministru, mâine organizaţi o videoconferinţă cu directorii de DSP-uri şi cu directorii de spitale. Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterea numărului de pacienţi, pentru creşterea numărului de persoane care sunt diagnosticate pozitiv. La fiecare creştere a numărului de persoane diagnosticare pozitiv, DSP-urile trebuie să se mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice. Viteza de derulare a anchetei epidemiologice este vitală pentru reducerea răspândirii virusului, pentru că identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv poate permite măsura izolării imediate şi împiedicarea transmiterii virusului către persoanele cu care intră în contact, cu atât mai mult cu cât mulţimea interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ în urma măsurilor de relaxare şi este necesară viteza asta. Solicitarea mea este să îi mobilizaţi, pentru că am simţit aşa, o uşoară oboseală şi ei trebuie să înţeleagă că nu a trecut pericolul şi cu atât mai mult acum trebuie să fie mobilizaţi", a spus Orban la începutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că în cazul în care în spitalele suport nu mai sunt paturi, ministrul Sănătăţii trebuie să ştie unde pot fi duşi pacienţii.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator