fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

testari cov

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, dar care nu au simptome sau au simptome uşoare, se va stabili o limită de internare.

 În condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19, autoritățile caută soluții pentru a avea suficiente locuri în spitale pentru tratarea acestor pacienți. Astfel, ministrul Sănătății a anunțat că bolnavii asimptomatici vor fi spitalizați doar 10 zile, apoi vor fi izolați la domiciliu.

Nelu Tătaru va semna marți ordinul de ministru în acest sens. El a explicat că simptomele pot apărea și în a cincea zi de la infectare, de aceea pacienții trebuie supravegheați medical minim 10 zile, înainte de a fi lăsați acasă.

"Un simptom în infecţia cu coronavirus poate apărea din a doua, până în a zecea zi. Avem un moment în care medicul curant gestionează un pacient care s-a prezentat la medic, este depistat şi pozitiv. Mi-e greu să cred că s-a prezentat la medic fără să aibă nimic. Să spunem că a fost un test pozitiv descoperit, pacientul este internat, urmează nişte evaluări. Pacientul ăla are dreptul la nişte evaluări: radiografie, analize biologice, o urmărire pentru 3-4 zile. Într-un context în care s-a putut gestiona un număr de cazuri pe internare, am gestionat acest număr de cazuri cu o regulă în care avem două teste negative. În acest moment noi suntem la faza în care, la propunerea Grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii, mâine (n.red. - marți) vom semna un ordin de ministru în care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor, va beneficia de o internare de 10 zile”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Realitatea Plus

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator