fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

alocație

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara că bugetul nu permite dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor cu 40%.

El a arătat că aceste creșteri sunt greu de suportat chiar și într-o situație economică favorabilă, dar că, acum, când România este într-o criză, iar creșterea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar.


Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a spus premierul la România TV, citat de Mediafax.


Premierul a precizat că România nu își permite nici dublarea alocațiilor pentru copii, care ar presupune un efort bugetar de 7 miliarde de lei.


Premierul Orban a avertizat în momentul votării bugetului că România se află într-o situație dificilă și că bugetul „nu mai suportă o cheltuială suplimentară”, mai titrează sursa citată.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator