fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

salvare Chei 1

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au participat, pe parcursul a patru zile, la un amplu exercițiu de salvare în Cheile Turzii.


Exercițiul de pregătire a fost împărțit în două părți cu tematici comune, primele două zile fiind rezervate pregătirii voluntarilor și celelalte două pregătirii angajaților Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.


Temele pregătirii au constat în parcurgerea mai multor trasee de escaladă și alpinism, exersarea tehnicilor de salvare (lansare, elevare), precum și realizarea de cursuri medicale. Totodată, în cadrul exercițiilor de salvare a fost lansată targa cu victimă și cu salvatori de sus, de la punctul de belvedere ”la catarg” până jos, în poteca turistică din defileu.


Exercițiile de salvare fac parte din pregătirea continuă a salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și se desfășoară atât vara cât și iarna, cu echipamente specifice, transmite Consiliul Județean Cluj pe pagina de Facebook.

salvare montana

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator