fbpx
Scrie un comentariu

medicala 1

Secțiile clinice care funcționează în clădirea Medicală I (Medicină internă I, Gastroenterologie, Cardiologie I și II) își reiau activitatea, respectând prevederile în vigoare.

Clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport COVID-19, venind în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Timp de două luni, aici au fost tratați 104 pacienți pozitiv SARS-COV-2, atât cazuri mai ușoare, cât și cazuri de terapie intensivă.


Deschiderea e absolut necesară și oportună, in condițiile in care pacientii nu mai pot amâna tratamentele și exista riscuri majore în ceea ce privește anumite domenii. Afluxul de pacienți de la IOCN sau Institutul Inimii e dovada clara in acest sens. In măsura în care situația epidemiologică va evolua în sens negativ, exista posibilitatea revenirii la situația anterioară din punct de vedere al organizarii medicale” a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit prefectului, toate celelalte unități sanitare care nu au fost dedicate Covid , funcționează la parametri normali în condițiile actuale, cu respectarea normelor impuse de către Ministerul Sănătății. 


Spitalului de Boli Infecțioase și Spitalului de Pneumoftiziologie sunt singurele în care se mai internează bolnavi infectați cu coronavirus.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator