fbpx

turdanews vot

Scrie un comentariu

prefect sange 1

Astăzi, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean și subprefecții, Irina Munteanu și Budai Bela, împreună cu alți colegi din cadrul Instituției Prefectului-Județul Cluj au participat la acțiunea de donare de sânge.

Îndemnăm clujenii care au posibilitatea de a dona sânge, să vină în ajutorul celor care se află în pericol de a-și pierde viața!” transmite Prefectura Cluj.

România are mare nevoie de donatori de sânge în acest moment, iar la nivel internațional există un consens asupra siguranței transfuziilor sanguine în circumstanțele actuale ale pandemiei cu noul coronavirus, dau asigurări Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul epidemiei.

Donarea se realizează în condiții de siguranță, luându-se măsuri suplimentare pentru a fi împiedicată transmiterea coronavirusului, potrivit Ministerului Sănătății și Observatorului Român de Sănătate.

Condițiile pentru a putea dona sânge

Pentru a putea dona sânge ai nevoie de: cartea de identitate, să consumi un mic dejun în acea dimineață fără grăsimi, vârsta de peste 18 ani și maxim 60 de ani și starea de sănătate în general bună. Mai adăugăm faptul că trebuie să aveți un minim de 55 de kg dacă sunteți femeie și 60 de kg dacă sunteți bărbat. De asemenea, să nu aveți boli precum: hepatită, TBC sau alte boli infecțioase.

Să nu fiți alergic, răcit sau sub tratament medicamentos. Tratamentul anticoncepțional și donarea în perioada menstruației nu sunt permise și intervențiile chirurgicale sau dentare trebuie efectuate cu minim 6 luni înainte.

Alte condiții sunt ca persoana să fie odihnită, să nu fi consumat alcool în ultimele 72 ore, să nu fi mâncat grăsimi în ultimele 24 ore, să nu fie în pensie de boală (indiferent de diagnostic), să nu fie vaccinat în ultimele 2 săptămâni, sau să fie făcute tatuaje în ultimele 6 luni.

muntean sange 1

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate