fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

copac parc 1

Zeci de solicitări a primit în aceste zile SVSU Turda pentru a venit în sprijinul persoanelor afectate de furtuna care s-a abătut sâmbătă peste oraș.

Mai mulți copaci au căzut doborâți de urgie pe garduri, case sau blochează diverse artere de circulație.

Mihai Zăhan, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență a declarat pentru TurdaNews că au fost și continuă să vină solicitările din partea populației pentru îndepărtatrea aluviunilor și a copacilor de pe carosabil, se monitorizează cu atenție alunecările de teren de pe Agriculturii și Drumul Mocanilor.

S-a acționat toată ziua de duminică pentru degajarea copacilor de pe Zambilelor, Constructorilor, Calea Victoriei la intersecție cu I.Opriș, Rapsodiei, Macilor, în parcul din Turda Nouă .

Astăzi ajungem pe strada Barițiu nr. 66, acolo este un copac căzut peste gard, dinspre vale și riscă să se prăbușească peste casă, avem solcitare de copac doborât și la parcul din zona Școlii Avram Iancu, strada Eminescu, două sălcii căzute în zona podețului dinspre Aurel Valicu spre strada Gelu” transmite Zăhan.

Șeful SVSU spune că doar în urmă cu 10 ani a mai fost o furtună atât de violență care a produs pagube considerabile în tot orașul.

Reamintim că vijelia de sâmbătă seara a produs numeroase pagube în zona Turzii, unde zeci de case au rămas fără energie electrică.

Pompierii turdeni au intervenit la mai multe case pentru evacuarea apei din curți și beciuri, copaci doborâți, un zid prăbușit, sunt doar câteva din imaginile dezastrului.

Pe strada Ion Corvin au fost înregistrate cele mai multe solicitări pentru case inundate (circa 20), având în vedere că strada se afla în lucrări de reabilitare, iar acolo a fost necesară intervenția companiei de apă și a companiei de administrare a domeniului public din municipiul Turda. 

 Citește și: 20 case inundate la Turda, mai mulți copaci doborâți, ISU Cluj a făcut bilanțul prăpădului! (VIDEOREPORTAJ)

brad rupt 1

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate