fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

codportocaliu 14iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou avertisment de COD PORTOCALIU de vreme rea, care va intra în vigoare începând de azi, de la ora 14.00!

De la ora 10.00, ANM a anunțat că intrăm pe un COD GALBEN de vreme instabilă, care va dura până marți, la ora 10.00.

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp. În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.”, a precizat ANM.

Peste acest avertisment inițial s-a anunțat și un COD PORTOCALIU de vreme instabilă, care va debuta azi la ora 14.00 și va dura până mâine la ora 3.00.

”În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) și frecvente descărcări electrice.”, a precizat ANM.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

Vă reamintim că zona Turzii a fost și ieri în zona de avertisment a unui COD PORTOCALIU, iar aseară fenomenele meteo extreme au cauzat numeroase pagube materiale.

Citește și:

VIDEO - Natura s-a dezlănțuit cu furie la Turda! Un zid s-a prăbușit pe strada Meșteru Manole (UPDATE 6)

Dar și:

20 case inundate la Turda, mai mulți copaci doborâți, ISU Cluj a făcut bilanțul prăpădului!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator