fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

auto transilvania nou

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia unui tronson din Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, că obiectivul Guvernului este de a construi Autostrada Transilvania, aşa cum a fost gândită, menţionând că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună.

"Obiectivul nostru clar, limpede exprimat şi angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvania, aşa cum a fost gândită. Lucrurile sunt cu acte şi se îndreaptă într-o direcţie bună. În toate procedurile de licitaţie va trebui să avem mare grijă, să selectăm cele mai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori care au dovedit că aucapacitatea de a construi autostrăzi”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, la Oradea, cu ocazia semnării contractului de proiectare şi execuţie pentru finalizarea autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea

Premierul a amintit că, în şedinţa de Guvern de joi, Executivul a adoptat o OUG care prevede transferul către primării al proiectelor de construcţie a centurilor localităţilor, acolo unde există documentaţii tehnico-economice aprobate la nivelul CNAIR. Aceste documentaţii vor fi predate către autorităţile locale care vor putea beneficia de finanţare europeană prin POIM, iar partea de co-finanţare va fi asigurată din bugetul Ministerului Transporturilor, a precizat primul ministru.

Reamintim că porțiunea de 12 kilometri dintre Zimbor și Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania (A3) va fi construită de o asociere din care face parte Spedition UMB, societatea băcăuană controlată de familia omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către toți ofertanții rezultatul procedurii de atribuire a contractului, având ca obiect proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu-Mureș - Cluj – Oradea, secțiunea 3B: Mihăiești - Suplacu de Barcău, subsecțiunea 3B2: Zimbor - Poarta Sălajului (km 13+260 - km 25+500).

Ofertantul desemnat caștigător este asocierea SA & PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu preţul de 680 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA) și cu un total de 100 puncte, din care 45 de puncte pentru componenta financiară și 55 de puncte pentru cea tehnică.

Prețul pe kilometru este de 55,5 milioane de lei, fără TVA, reprezentând 11,4 milioane de euro, fără TVA. Durata contractului este de 156 de luni, din care 12 luni proiectarea, 24 de luni execuția lucrărilor și 120 de luni garanția lucrărilor.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate