fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Membrii Corului Catedralei Ortodoxe Turda

Studiul istoriografic dedicat personalității preotesei Lucreția Murășianu și Societății Ortodoxe a Femeilor Române din Turda este aproape finalizat, lucrarea fiind prevăzută să apară în această vară.

Având în vedere faptul că arhiva acestei societăți turdene a fost distrusă în urma bombardamentelor din cel de-al doilea Război Mondial, facem un apel la generozitatea celor care au în arhiva personală fotografii de epocă cu membrii de altădată ai acestei reuniuni feminine să binevoiască a ni le pune la dispoziție, pentru a fi scanate și introduse în volum, cu obligația morală  asumată de a menționa sursa sau numele deținătorului. Este de datoria noastră a tuturor să ne cunoaștem înaintașii vrednici, care au lăsat semne luminoase în istoria aceștui oraș străvechi, reconstituindu-le biografiile și făcând astăzi acest gest de recunoștință în memoria lor.

Anexez una din rarele fotografii din acea perioadă (făcută la atelierul foto Horvath Turda) în care apar (credem noi) membrii Corului bisericesc al Catedralei Ortodoxe Române.

Cei care pot oferi informații concrete sau doresc să colaboreze pe acest subiect sunt rugați să ne contacteze cât de repede posibil la adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la tel:/WhatsApp: 0034-642. 603. 855.

Tuturor acestor oameni de bine care înțeleg demersul nostru le mulțumesc din inimă.

Cu prețuire,

Pr. Dorin Sas (Valdemoro, Madrid, Spania)

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate