fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

baritiu ploaie

Ploaia puternică a creat, din nou, probleme pe strada Barițiu, în zona unde se „întâlnește” cu strada Cocoșului.

Anul acesta, pe strada Cocoșului au fost efectuate lucrări de modernizare a infrastructurii de canalizare, iar reprezentații Primăriei au declarat că strada ar urma să fie asfaltată în cursul anului acesta.

Din păcate, fiecare ploaie mai puternică aduce pietrișul de pe strada Cocoșului (o stradă abruptă), direct în strada Gheorghe Barițiu, stradă care duce spre Săndulești, Petrești și satele din acea zonă.

baritiu azi

Lucrările pe strada Barițiu au reușit să rezolve o mică parte din această problemă, rigolele adânci de pe marginea drumului reușind să preia o parte din pietriș, astfel încât acesta a ajuns doar în zona intersecției dintre străzile Gheorghe Barițiu și Cocoșului, îngreunând circulația.

Pietrișul a fost îndepărtat, circulația desfășurându-se normal.

TurdaNews a mai scris despre această problemă și în trecut:

Natura s-a dezlănțuit la Turda! Din nou case, străzi și culturi sub ape! (VIDEO/FOTO)

TurdaNews a sesizat problema existentă pe strada Cocoșului încă din anul 2016.

”Este strada Cocoșului din Turda Noua, unde după fiecare ploaie strada e plina de santuri si nu se mai poate circula nici cu masina, nici pe jos, deoarece risti sa aluneci si sa cazi alegandu-te cu vătămări corporale grave. Avem un astfel de caz. După fiecare ploaie pietrisul e spălat pana jos pe strada Baritiu, e adunat si transportat, după care vin alte basculante cu pietris la noi, vine escavatorul sa niveleza, după care vine cu tavalugul cilindric sa taxeze pietrisul. Astea toate costa bani, bani mulți si la noi se intampla des, adică după fiecare ploaie.”, a atras atenția o cititoare a TurdaNews, la acea vreme.

Citește și:

Știrea Cititorului: Dezastru pe strada Cocoșului din Turda Nouă, după fiecare ploaie! (VIDEO)

În septembrie 2018, subiectul a fost reluat, tot la sesizarea unui locuitor din zonă.

Așa arată strada Cocoșului la un an după declarația domnului primar Cristian Matei ~Această stradă se va asfalta în regim de urgență~, taximetriștii nu vor să audă de comenzi pe strada Cocoșului, salvarea nu urcă pe strada Cocoșului, de Pompieri sperăm să nu avem nevoie.”, ne-a transmis cititorul nostru.

Citește și:

Știrea cititorului: „Taxi-urile nu urcă pe strada Cocoșului. Sperăm să nu avem nevoie de pompieri”

În mai 2019, reprezentanții administrației locale anunțau că au început lucrările pe strada Cocoșului.

Pe strada Cocoșului au început lucrările de reprofilare a părții carosabile. 
Acesta va fi nivelată pentru a îmbunătăți confortul riveranilor până când extinderea rețelei de canalizare va fi finalizată, iar strada va fi asfaltată complet.” 
au transmis reprezentanții Primăriei Turda.

Citește și:

Au început lucrările și pe strada Cocoșului

Trebuie spus și faptul că în august 2018, directorul societății Domeniul Public Turda SA, Gheorghe Balahura, menționa strada Cocoșului printre străzile unde urmează să fie turnat asfalt.

”In curs de executie avem lucrarile pe strada Baritiu si Cartierul Poiana, strada Cocosului – asfalt, amenajare Obelisc si parc la  Manastirea Mihai Viteazul, strada Margaretelor asfalt+platform beton. Plombari pe strazile: 22 Decembrie 1989, Fabricii, Clujului. Refacere parcare in zona Materna. Treceri pietoni suprainaltate in zonele: Colegiul National Mihai Viteazu, General Dragalina, Baritiu, Traian etc”, a declarat directorul SC Domeniul Public Turda SA, Gheorghe Balahura.

Citește și:

Vezi ce străzi urmează să intre în lucru, conform directorului SC Domeniul Public Turda SA

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator