fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

coronavirus luna

Doi pacienți internați la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au transmis mai departe virusul altor patru cadre medicale de la unitatea sanitară.

Pacienții au fost internați la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca săptămâna trecută, numai după ce a fost făcută testarea.

”La testare acești pacienți au ieșit negativi. Se face testare la toți pacienții care vin și numai apoi sunt primiți în spital. Sunt 2.500 de pacienți pe săptămână. Avem un triaj care se face la intrare, pentru a evita un focar”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Între timp, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că situaţia de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, unde pacienţii aşteaptă la cozi mari pentru a fi trataţi, este "o problemă de management al unităţii".

"Sesizări sunt, am avut nişte discuţii, problema este la management la aceste unităţi sanitare în care, considerentele pe care le repetam şi acum două sau trei săptămâni, orice pacient vine cu o programare. Dacă toţi pacienţii sunt chemaţi la prima oră, săracii nu au decât să-şi aştepte rândul; atunci, respectarea oricăror reguli nu mai este o prioritate în condiţiile în care îşi aşteaptă rândul la un consult al unui medic", a declarat Tătaru, la Digi 24.

Sute de persoane venite din toată ţara aşteaptă, zilnic, la cozi mari pentru a-şi putea urma tratamentul la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), dar unitatea medicală nu poată să facă faţă solicitărilor.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator