fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

campia colorado

Lucian Oprea este un român, originar din Câmpia Turzii, care tipărește propriu ziar în Statele Unite. Povestea sa, demnă de „American Dream” a ajuns și în Adevărul.

A ajuns în anul 2000, în New York și de atunci este stabilit în Statele Unite ale Americii.

„Eram speriat, eram curios, dar eram şi curajos, gata de a încerca ceva nou, ceva ce ţara mea natală a refuzat să-mi ofere: un trai mai bun. Am venit în SUA cu 150 de dolari în buzunar, bani împrumutaţi, şi cu două bagaje. Jumătate din preţul biletului de avion mi-a fost achitată de angajatorul meu. Pentru cealaltă jumătate a trebuit să-mi vând lucrurile mele cele mai de preţ, printre care colecţia de timbre din copilărie, şapte clasoare şi câteva cărţi“, rememorează Lucian pentru Adevărul

Povestea ziarului „Gândacul de Colorado”

„Ziarul «Gândacul de Colorado» a fost înfiinţat în 2001. În primul an petrecut aici aflasem din întâmplare că există un festival românesc unde se strâng anual românii din tot statul, unde dansurile populare tradiţionale româneşti, mâncarea şi voia bună românească sunt la ele acasă. Am început cu o foaie faţă-verso color pe care le-o trimiteam gratis tuturor celor care îmi dădeau adresele. Cu primii bani câştigaţi mi-am cumpărat un calculator şi o imprimantă, iar banii agonisiţi îi cheltuiam pe cartuşe de culoare pentru a da ziarului un aspect plăcut.“ a declarat Lucian pentru aceeași sursă.

De-a lungul timpului, în „Gândacul de Colorado” au apărut personalități importante ale României, precum Nadia Comăneci, Florin Piersic, Ghiță Mureșan sau Oana Sârbu.

Întreaga poveste o puteți citi pe Adevărul: https://bit.ly/2UlJ8a3

sursă foto: Adevărul

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator