fbpx
Scrie un comentariu

iohannis

Președintele Klaus Iohannis face declarații după ce a discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19

Șeful statului spune că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine restricţii impuse, va fi un pic mai simplu dar nu se poate continua fără acest instrument.

Vor fi măsuri de trebuie continuate aproape permanent, portul măştii, măsurile de igienă.

„Mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă: fiţi responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniţi Guvernul putem combate această pandemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Fără acestea măsuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra”, a declarat Klaus Iohannis.Se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine restricţii impuse, va fi un pic mai simplu dar nu se poate continua fără acest instrument. Vor fi măsuri de trebuie continuate aproape permanent, portul măştii, măsurile de igienă. Mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă: fiţi responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniţi Guvernul putem combate această pandemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Fără acestea măsuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra”, a declarat Klaus Iohannis. 

Unele restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. Se vor redeschide mall-urile fără restaurante și locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior și 50 în exterior.

Va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private.

Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, cu respectarea distanțării. Se ia în calcul deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator