fbpx

BANNER vezeteu

5 Comentarii

edu elite 10iulie

cod schimbat

Din 1 iulie 2020 vor intra în vigoare nou modificări în Codul Rutier. Cele mai importante prevăd noi reguli pentru cei care vor să obțină permisul de conducere și obligativitatea ca persoanele în vârstă să facă controale medicale mai des.

Autoritățile vor să elimine posibilitatea analfabeților de a obține permis auto, astfel că se introduce o obligativitate ca persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puțin 10 clase terminate.

Persoanele în vârstă sunt obligate să facă mai des controlul medical

O altă modificare prevăzută în noul Cod Rutier 2020 stabilește ca persoanele în vârstă care mai doresc să conducă pe drumurile din România vor fi obligate să facă mai des controlul medical. Românii cu probleme cardiace sau diabet vor obține mai greu permisul auto.

Persoanele care doresc obținerea permisului de conducere auto și care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet zaharat vor putea obține mai greu dreptul de a conduce un autovehicul, relatează alba24.ro

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și ca cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei care sunt surprinși în timp ce conduc folosind telefonul mobil riscă amenzi cuprinse în Clasa III de contravenții (2-3 puncte), cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  APOSTOL NICOLAE · 15:52 08.06.2020
  Daaaa, foarte bine. Exceptionale reglementari.Intrebarea este ce faceti cu acei conducatori auto care au permis de conducere si nu stiu nici sa scrie nici sa citeasca nici macar sa se semneze,ptr ca da, acesti asemenea lor sunt ANALFABETI, ci nicidecum acele persoane care de bine de rau au absolvit macar celputin 8 clase elementare. Asadar, mai "cizelati" putin acele articole ale noilor legi rutiere.VA MAI INTREB, ASA DIN PURA CURIOZITATE : CE AVETI DE GAND SA FACETI CU PERMISELE DE CONDUCATOR AUTO, A ACELOR PERSOANE CU FOARTE MARE ADEVARAT ANALFABETE. DA SI MAI OBSERVATI CA ACESTE PERSOANE NU CUNOSC NICI SEMNELE RUTIERE NICI MARCAJELE, UNELE PERSOANE SUNT DALTONISTE SI DE ACEIA NU RESPECTA SEMAFORUL. DECI??? CUM RAMANE CU NOUA LEGISLATIE RUTIERA????
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Bogdan · 09:01 09.06.2020
   Râde ciob de oala spartă! Desi m-ai ținut cu sufletul la gură, tot nu am înțeles ce vrei sa spui...
   Un alt exemplu de cum sa latrii la prima tufă pe care o intalnesti...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  APOSTOL NICOLAE · 19:25 08.06.2020
  Astept sa-mi raspunda si mie o persoana care are competenta de a da un raspuns.Acea persoana, doresc si ma astept sa fie ori sa faca parte dintre persoanele abilitate care participa la modificarea legislatiei rutiere.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Iomis · 10:04 09.06.2020
  Pana la ce varsta ziceti ca e ok sa dai pt permis?am 38 anii.ms
 • Acest comentariu este nepublicat.
  hhghghg · 13:32 09.06.2020
  Ce ne facem cu militieni analfabeti? Sau ei nu exista ? Ca vad ca legile se inaspresc doar intr-o directie .Drepturile se restrang.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator