fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

masca protectie periculoasa 1 1

Într-o postare pe rețelele de socializare, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Paul Anghel, a avertizat că există pe piață modele de măști aflate pe lista produselor periculoase și care nu ar trebui puse în vânzare.

Paul Anghel spune că aceste măști au o capacitate insuficientă de filtrare și permit trecerea unei cantități excesive de particule, sporind astfel riscul de infecție.

ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, scris Paul Anghel pe rețelele de socializare.

În România sunt scoase la vânzare sute de mii de astfel de măști, iar prețul lor este mai mare față de cele simple, pentru că sunt KN95 (6 lei bucata, față de 3 lei cât sunt cele normale)

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator