fbpx

 
 
Scrie un comentariu

politia turda

Doi turdeni au stat 5 ore în fața sediului Poliției Turda, după ce s-au întors de la muncă din Germania, pe motiv că nu știau ce să facă! Ei aveau de ales între a intra în carantină, într-o locație din Huedin, unde trebuau să se deplaseze pe cont propriu și a intra în autoizolare la domiciliu, însă asta ar fi însemnat că-și băgau și familia în autoizolare.

Autoritățile le-au transmis că dacă vor să intre în carantină, singura locație din județ este la Huedin. Problema a fost că, după ce s-au dat jos din autobuz, turdenii au aflat că trebuie să se deplaseze pe cont propriu la locația din Huedin, pe motiv că nu sunt simptomatici. Pe de altă parte, odată intrați în carantină, ar fi trebuit să stea acolo 14 zile, însă ei ar fi dorit să se reîntoarcă mai repede la muncă în Germania, după ce și-ar fi rezolvat o problemă cu actele.

Dacă optau pentru varianta de autoizolare la domiciliu, asta ar fi însemnat că-i băgau în autoizolare și pe membrii familiei. Puși în fața celor două variante, turdenii au stat 5 ore în fața Poliției Turda, pentru că nu au știut ce variantă să aleagă.

Prefectul Mircea Abrudean a venit cu precizări despre această situație.

”Vorbim de două aspecte diferite, carantină instituționalizată și izolare la domiciliu. Cele 2 persoane au solicitat inițial carantină, locație disponibilă în acest moment există doar la Huedin, motiv pentru care au fost îndrumați acolo. Persoanele s-au întors din Germania pentru un document necesar pentru angajare acolo, iar când au solicitat carantinarea li s-au explicat condițiile și până la urmă au ales izolarea la domiciliu, urmând să solicite o derogare pentru a pleca mai repede înapoi în Germania, lucru care ar fi fost imposibil din carantină.

Transportul se asigură prin mijloace proprii către locația de izolare/carantină, doar în cazul celor simptomatici se asigură transport specializat către unitățile sanitare.

Varianta locației de carantină era cunoscută, fiind și singura disponibilă. În prima fază nu doreau să fie izolați cu familia pentru că nu erau convinși că membri familiei pot beneficia de concediu medical. Până la urmă au înțeles că e în regulă și din acest punct de vedere și au mers în izolare la domiciliu, urmând să facă solicitarea de derogare către CJCCI însoțită de documente justificative, privind posibilitatea de a pleca mai repede spre angajatorul din Germania, dacă li se va permite”, a explicat prefectul Mircea Abrudean.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate