fbpx
1 Comentariu

terasa bun 1

Oficial de astăzi, 1 Iunie, se deschid terasele dar cel puțin la primele ore ale dimineții clienții nu s-au înghesuit să apară, de vină fiind și vremea destul de rece pentru această perioadă din an.

Un patron de terasă din Turda spune că „el nu este polițist să ceară datele clienților....cum rămâne cu faptul să datele personale sunt confidențiale?...” spune acesta. Una din prevederile stabilite de guvernanți fiind aceea că administratorii teraselor să treacă într-un registru datele personale ale clienților astfel încât dacă o persoană se îmbolnăvește de coronavirus să se poate stabili un cerc de contacți.

Altă regulă ce trebuie respectată la terase este triajul observațional. Cu alte cuvinte, clienților nu li se va lua temperatura, la fel ca în cazul triajului epidemiologic la intrarea în spațiile închise, doar se va observa dacă au simptome respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată). Pentru acest triaj observațional nu este necesar ca persoanele desemnate să aibă o pregătire specială în acest sens.

Trebuie să scot jumătate din mese, pracic îmi pierd din clienți, afacerea va fi undeva la limtă, nu se poate vorbi de profit în această perioadă iar sezonul estival e destul de scurt” mai comentează patronal localului.

Alte prevederi stabilite de autorități fac referire la distanța de minimum 2 metri între mese (minimum 2 m între ocupanții scaunelor meselor alăturate); în funcție de amplasarea meselor cu respectarea prevederilor, se va stabili numărul maxim de locuri care pot fi ocupate în cadrul spațiului special amenajat din exteriorul clădirii unității de alimentație publică (terase)

– păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între clienți, dacă nu sunt membri ai aceleiași familii

– cel mult 4 persoane la o masă, dacă nu sunt membri ai aceleiași familii

– este interzis transferul de la o masă la alta a meniurilor, solnițelor sau altor obiecte; acestea se vor dezinfecta după plecarea clienților de la o masă

– chelnerii trebuie să poarte măști și mănuși

– rezervarea locurilor: obligația unui registru de evidență a rezervărilor clienților, pentru ca, în cazul apariției unei îmbolnăviri, să poată fi făcută ancheta epidemiologică

– se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienți în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienți și multe altele.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    adrian pescaru · 13:23 01.06.2020
    proprietarului de terasa din Turda ..!! baiete , daca nu-ti va merge '' afacerea , nu dispera ..! oricand esti bine venit la meseria ta initiala , cea de agricultor ..


Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator