fbpx

Untitled design High Quality 13

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

militari turdeni

La o zi după ce oficialitățile din Turda au încurcat mormintele și au depus coroane la monumentul dedicat soldaților ruși, MAPN a venit cu o primă reacție.

Olivier Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN a fost cel care a vorbit, pentru actualdecluj:

Câțiva militari au depus coroane de flori în cimitirul din municipiu. Dintr-o regretabilă eroare ei au depus coroanele la monumentul eroilor ruși și nu la români. Este o eroare din cauza emoțiilor, probabil. Pe de altă parte, Ziua Eroilor se referă la toți eroii căzuți în luptă pe teritoriul României. Autoritățile publice, instituțiile de orice fel și cetățenii au obligația să îngrijească toate mormintele de pe teritoriul României. Există și reciprocități. Acum un an de zile, militarii români au fost în Rusia, unde au fost comemorați militarii români căzuți la Stalingrad. Legea spune clar că se depun coroane pentru toți soldații care sunt pe teritoriul țării. La Turda a fost o greșeală,  dar nici nu le putem reproșa colegilor noștri că nu s-a respectat legea, fiindcă legea spune să respectăm toate mormintele. Este un fapt care s-a întâmplat, este o situație delicată din punct de vedere emoțional. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, s-a depus coroana și s-a mutat apoi, dar nu e o greșeală din punct de vedere legal.”  a transmis oficialul MApN.

CITEȘTE ȘI:

https://turdanews.net/articole/actualitate/69095-reprezentantii-armatei-facuti-cu-ou-si-cu-otet-pentru-ca-au-depus-coroane-si-onor-la-monumentul-sovietic-de-ziua-eroilor.html

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Damian Briciu · 15:05 02.06.2020
    Măi Olivier, încerci să dregi busuiocul, după ce militarii cu coroanele au dat cu mucii în fasole! Cum spuneai : se comemorează toți eroii, dar normal ar fi să începi cu eroii țării tale! Rușine în special pentru cei care i-au trimis și nu i-au trimis măcar în recunoaștere, ca să știe unde au de făcut activitatea! Restul sunt povești penibile! Bine că nu au ajuns să depună coroane la cabana din Cheile Turzii!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate