fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

masti aruncate pe jos 1

Pe străzile din Turda au apărut aruncate la întâmplare măștile de protecție utilizate la fel și mănușile de cauciuc, semn că relaxarea a atins cote maxime, la fel și nesimțirea unora!

Cei care le-au utilizat nu se gândesc că sunt o sursă de microbi, astfel de obiecte care reprezintă un adevărat focar de infecție sunt peste tot în spațiul public, parcări, autobuze, etc. Oare este atât de greu să punem o mască folosită la coșul de gunoi? Mai mult de atât ar trebui ambalată într-o pungă de plastic, apoi aruncată într-o pubelă, unele ar putea să fi fost folosite de oameni infectați cu coronavirus. Astfel, atingerea lor poate duce la răspândirea temutului virus SARS-CoV-2.

În altă ordine de idei, deși măștile sunt obligatorii la intrarea în spații înschise, în special în magazine, prea puțină lume poartă astfel de măști.

O vânzătoare de la un magazin de panificație din Turda Nouă spune că doar un sfert din clienții din magazin au mască când vin să cumpere pâine.

Am întrebat-o, de ce la permite accesul? A răspuns că ea ce să facă? Clienții vin cu povești…„am uitat-o în mașină, sau nu-mi dați o pâine la ușă că nu intru mai departe” etc……„eu nu pot să și fac de pază și să vând marfa” spune supărată aceasta.

În alte situații nici vânzătoaarele nu poartă mască, se bazează pe acel geam de Plexiglas montat pentru a face delimitarea între client și casa de marcat, care în opinia lor este suficient să le protejeze.

La o adică ne pasă prea puțin de cei de lângă noi, adică dacă eu port mască să te protejez pe tine, tu de ce nu porți mască să mă protejezi pe mine?! O întrebare retorică, desigur.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate