fbpx

Icon Scrie un comentariu

important zona

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, de scurt timp, unele precizări care vizează definirea zonei metropolitane, în interiorul căreia se poate curcula fără declarație.

”Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.”, se precizează într-o informare oficială.

Inițial, precizările oficiale făceau referire la zonele metropolitane definite conform legii, în județul Cluj fiind doar zona metropolitană Cluj-Napoca, la care au aderat mai multe comune.

Conform noilor precizări, se consideră zonă metropolitană, în care nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere, zona din jurul municipiilor, pe o rază de 30 de kilometri, cu condiția să nu se depășească limitele județului din care face parte municipiul respectiv.

Cu alte cuvinte, în jurul municipiilor Turda și Câmpia Turzii se poate circula pe o rază de 30 de kilometri, fără nicio declarație! Asta înseamnă că nu trebuie declarație nici pentru cei care circulă de la Turda la Câmpia Turzii sau invers.

În județul Cluj, mai sunt municipii localitățile Dej și Gherla. În ambele cazuri, se aplică noua regulă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator