fbpx

Icon 1 Comentariu

arafat

Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile institutiilor publice sau ale operatorilor economici, o noua tema falsa de dezbinare si de minimalizare a efectelor si riscului virusului SARS-COV 2.

Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire so in unele situatii chiar si la imbarcare ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.

Masurarea individuala a temepraturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase. Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica om persoana simptomatica iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice, portul mastii este obligatorie.

Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa perosanei. Acesta afiseaza doar temeperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Intr-o societate unde exista un risc de transmitere al unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv.

Astfel de masuri nu sunt pe viata. Ele sunt necesare la acest moment acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici pentru a-si rezolva problemele personale riscand viata altora.

In concluzie, daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze” a concluzionat secretarul de stat, Raed Arafat.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Radu · 13:21 22.05.2020
  Este o atitudine eronata care este in discordanta cu legile date tot de voi.
  Termoscanarea se face cu un aparat de uz casnic, neomologat si, cei mai grav, de un paznic fara masca si de la distanta de 50 cm.
  Prin lege distanta este de 1.5 m, care reprezinta ''distantare sociala'', si vad ca se accepta incalcarea ei. Paznicul este o bomba biologica dupa ce, fara masca, a scanat mii de persoane.
  Daca vor termoscanare sa foloseasca termoscanere performante care proceseaza mai multi subiecti simultan, lucru care se face de la mare distanta.
  Jenant.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator