fbpx

 
 
Scrie un comentariu

masti protectie

Purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice închise este instituită și printr-un ordin comun al Ministerelor Sănătății și Afacerilor Interne.


Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.


Documentul prevede însă că, în funcție de evaluarea riscului, pot exista unele excepții, stabilite de angajator sau de conducerile instituțiilor.


Astfel se poate renunța la obligativitatea purtării măștii dacă angajatul este singur în birou sau se află la o distanță de cel puțin 2 metri de colegi, cu condiția aerisirii încăperii cel puțin la două ore și a dezinfecției suprafețelor.


Mai pot fi exceptate persoanele cu boli care afectează capacitatea de oxigenare și cele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții solicitante, prezentatorii tv și invitații acestora, de asemenea vorbitorii în public dacă se respectă o distanță de 3 metri, elevii și studenții doar în timpul cursurilor, tot cu respectarea distanțării.


Ordinul ministrului Sănătății subliniază că măștile sunt eficiente dacă sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate