fbpx

 
 
Scrie un comentariu

auto transilvania nou

Tronsonul Iernut-Chețani al Autostrăzii Transilvania va fi gata în luna august – este opinia reprezentaților Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, activitatea constructorului este acum concentrată în nodul Iernut și la cele două poduri peste râul Mureș. Asfaltul de uzură este așternut pe aproximativ 50% din lot, iar parapetele de protecție pe circa 30%.

Constructorul, asocierea Astaldi - Max Boegl, se apropie rapid de finalizare. "Activitatea este concentrată în nodul Iernut (pasaj peste calea ferată, devierea Drumului Național nr. 14A, giratoriile intersecției) și la cele două poduri peste Mureș, unde se avansează la rampe, asfalt, rosturi de dilatație, panouri fonoabsorbante și parapete.

În alte puncte, muncitorii aplică pământ vegetal pe taluzuri, betonează șanțuri și rigole și nivelează umpluturile în spațiile de parcare. Asfaltul de uzură este așternut pe 50% din lot, iar parapetele de protecție, pe 30%", transmite API.

Aceasta estimează că totul va fi gata în luna august.

Pro Infrastructură estimează că porțiunea nu va putea fi deschisă traficului rutier, din cauza faptului că lucrările la nodul Chețani aflat pe lotul vecin sunt mult rămase în urmă. 

Asociația solicită CNAIR realizarea de urgență a tuturor achizițiilor necesare și rezilierea întregului contract cu constructorul acestui lot, urmată de expertiza și re-licitarea sectorului de 15,7 km.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate