fbpx

 
 
2 Comentarii

test coronavirus

Ministrul Sănătății a confirmat faptul că, după 1 iunie, va începe la nivel național testarea imunologică a populației. Aceasta urmează să arate câți dintre cetățenii români s-au imunizat și prezintă anticorpi pentru noul coronavirus.

După 1 iunie va începe testarea la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare. Avem opt regiuni de dezvoltare. La nivelul fiecărui judeţ, la nivelul fiecărei grupe de vârstă se iau eşantioane şi se testează. Este un studiu de seroprevalenţă.

Se fac teste imunologice şi vom vedea din fiecare grupă de vârstă cam care este procentajul în care persoanele din România s-au imunizat şi prezintă anticorpi. În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a explicat Nelu Tătaru pentru Digi24.

El a spus că Ministerul Sănătăţii (MS) împreună cu INSP realizează acest studiu de prevalenţă.

"Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţională de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, ca în orice pandemie, fac acest studiu de seroprevalenţă. Facem un studiu care se face la trei luni, la şase luni, la nouă luni, în care facem evaluarea populaţiei României, evaluarea unei ţări la trecerea printr-o pandemie. Este un studiu pe care ni-l asumăm", a susţinut reprezentantul MS.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Irina.O · 06:28 20.05.2020
  Intrebati un om de marketing ce inseamna sa ai GRATIS o baza completa de date....in cazul nostru din sange! Si uite asa cineva stie daca poporul nostru mai are nevoie de "vitamine" sau mai stiu eu ce boli ar putea sa existe in noi si nu stim ....Cred ca de abia asteapta sa citeasca ce spune sangele despre noi...si sa creeze viitoarele scenarii .....
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Altceva · 17:41 22.05.2020
   No tulai Doamne, vorbești de parcă nu ți-ai făcut niciodată o analiza de sânge. Cine crezi ca poate gestiona o baza asa mare de date? Cine crezi ca sta sa introducă datele pe repede înainte. Oameni buni, lăsați teoriile astea deoparte si puneți mâna si începeți sa va comportați ca niște ființe umane rationale si civilizate. Totuși poate din analiza sangelui vor descoperi : hoții, mincinoșii, politicienii corupți, pe cei care arunca mizerie pe jos, pe cei care își bat copii si soția...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate