fbpx

Icon Scrie un comentariu

salva Chei

În urmă cu puțin timp echipaje de prim ajutor și elicopterul SMURD s-au deplasat în zona Cheilor Turzii pentru a acorda îngrijiri de specialitate unui bărbat căzut de la înălțime.

Din primele informații acesta ar fi alpinist și era angrenat într-un exercițiu de escaladă când s-a produs accidentul.

Bărbatul va fi transportat în zona Petrești pentru a fi preluat de echipajele medicale. 

UPDATE:

Din informațiile obținute de la ISU Cluj, până acum, reiese să recuperarea bărbatului este extrem de dificilă, elicopterul SMURD  a lăsat o targă pentru a fi transportat de echipajul Salvamont până la aeronavă, dat fiind relieful accidentat, nu se poate interveni acolo cu alte mijloace.

Persoana rănită are aproximativ 30 de ani și a căzut de la o înălțime de aproximativ 20-30 m. Nu a fost vorba despre o cădere liberă, precizează maiorul Biriș Andrei de la ISU Cluj. 

UPDATE 2: 

Polițiștii prezenți la fața locului informează că bărbatul este din Cluj Napoca, are 33 de ani și este un pasionat al sporturilor de escaladă. Acesta ar fi căzut din zona numită „Peretele Aerian” unde făcea cățărări. La ora actuală se încearcă stabilizarea sa de către echipajele medicale dar rănile suferite sunt grave!

UPDATE 3:

 „În jurul orei 13.00 am fost solicitați, printr-un apel de urgență, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou și serviciul salvamont din Cehile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a căzut de la o înălțime între 20-30 m și s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petrești). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului.Echipajul elicopterului SMURD a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital.”, transmite ISU Cluj.

 

elicopter smurd

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator