fbpx

Icon 4 Comentarii

politia control

Introducerea stării de alertă permite cetățenilor să se deplaseze în afara localității, însă este nevoie de o declarație pe proprie răspundere, care să menționeze unul dintre motivele permise în hotărârea care conține precizări în acest sens. Însă, surpriză: hotărârea NU MAI CONȚINE varianta deplasării pentru achiziționarea de bunuri de strictă necesitate!

Conform prevederilor Hotărârii nr. 24/14 Mai 2020 adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, sunt instituite în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie pe teritoriul României. Hotărârea nr. 24/14 Mai 2020 prevede în mod expres situaţiile excepționale și limitative în care populaţia poate părăsi localitatea / zona metropolitană. 

De exemplu, locuitorii din Mihai Viteazu nu pot invoca că se deplasează la Turda (la Kaufland sau Lidl, de exemplu). La del, nici cei din Câmpia Turzii sau alte localități din zonă!

Motivele pentru care se poate ieşi în afara localităţii:

"17. (1) Începând cu data de 15.05.2020, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

(2) Cu aceeași dată se dispune redeschiderea parcurilor pentru public, cu excepția locurilor de joacă pentru copii și cu respectarea măsurilor generale de prevenire și protecție.

(3) Se instituie interdicția deplasării persoanelor în afara localității/zonei metropolitane cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

c) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

d) deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

e) deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

f) deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

g) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;

h) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

i) deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

j) deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;

k) deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

(4) La solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) se justifică prin declarație pe propria răspundere."

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alina · 18:09 15.05.2020
  Cat a fost stare deurdenta aveam.....acum din Cornesti nu avem ce cauta la cumpărături nici în Mihai Viteazu , ce sa mai zic de Turda!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Robert · 19:48 15.05.2020
  Bun si cei din satele care nu au nici macar un magazin ce fac?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alina · 08:52 16.05.2020
  Ar trebui cineva in masura sa ne lamureasca .Mihai Viteazu e foarte aproape de Turda cum ar fi Floresti de Cluj si acolo se circula fara declaratie.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator