fbpx

Icon 1 Comentariu

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a precizat măsurile care vor intra în vigoare după ridicarea stării de urgență. Prin urmare, după 15 mai, pe lângă faptul că purtarea măștii în spațiile publice închise va deveni obligatorie, nu va mai fi nevoie de declarație pentru deplasări în interiorul localității.

Din 15 mai devine obligatoriu purtarea măștii, o mască care acoperă gura și nasul, în spații interioare. De exemplu la magazin sau când mergem cu transportul în comun, în stația de metrou, dar și în metrou. Este obligatorie și nu o recomandare păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 m. Exact cât distanța a două brațe. La ce renunțăm? La obligația de a sta acasă și la cea a unei declarații când ne deplasăm în interiorul localității. Atenție! În interiorul localității nu avem nevoie de declarație. Să nu exagerăm, haideți să renunțăm la deplasările neesențiale”.

 Igiena mâinilor devine obligatorie și este extrem de importantă!

 Se redeschide parțial comerțul, se pot redeschide magazinele care au acces din exterior, direct din stradă

 Se redeschid saloanele de îngrijire personală, muzeele

Recomandăm autorităților locale este ca din 15 mai să redeschidă parcurile.

Totodată, acesta a anunțat că pentru situațiile deplasării în afara localității va fi nevoie de o declarație scrisă.

Este interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Excepții naturale, precum mersul la serviciu. Se poate ieși din localitate pentru muncile agricole sau sporturi individuale, precum mersul cu bicicleta. Când ieșim din localitate avem nevoie totuși de declarație. Mai puțin în zonele metropolitane, cum sunt de exemplu comunele din exteriorul Bucureștiului. Dar dacă mergeți din București în provincie, aveți nevoie de declarație scrisă”, a explicat Klaus Iohannis.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Vizitator · 09:30 14.05.2020
    Vai de capul nostru .....Totul neclar .....lipsesc specificatii....ori nu se vrea ptr a avea motiv de amenda ori sunt incapabili,depasiti de situatie..
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator