fbpx

 
 
Scrie un comentariu

masca coronavirus

Guvernul a adoptat, luni, 11 mai, un proiect de lege privind modul în care se vor desfășura anumite activități din 15 mai, de la intrarea în vigoare a stării de alertă.

Conform Șefului Cancelariei Primului Ministru, cetățenii vor fi obligați să poartă mască de protecție atunci când merg la cumpărături, când vor circula cu autobuzul, tramvaiul și la locul de muncă.

Pe durata stării de alertă, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”, transmite Ionel Dancă.

Cine nu respectă această regulă riscă sancțiuni, dar acestea vor fi introduse gradual, după o perioadă în care oamenii se vor obișnui cu noua normalitate, a explicat luni seara, la Digi24, prim-ministrul Ludovic Orban. El nu a detaliat despre ce fel de sancțiuni va fi vorba, dar a precizat, pe de altă parte, că pe piață vor fi suficiente măști, la prețuri rezonabile, iar persoanele vulnerabile le vor primi gratuit.

Și elevii care vor merge la școală pentru pregătirea pentru BAC și Evaluarea Națională vor primi măști gratuit de la respectiva instituție de învățământ.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate