fbpx

 
 
Scrie un comentariu

acc chimic

Pompierii clujeni au fost solicitați noaptea trecută pentru a interveni la o societate comercială din Turda, unde un butoi de clor degaja gaze toxice.

”În această noapte a fost înregistrat un apel de urgență, inițiat la ora 02.44, care anunța faptul că un rezervor cu clor avariat (recipient de mărimea unui butoi), din interiorul unui operator economic situat strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Turda, deversează gaz în atmosferă”, informează ISU Cluj.

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri, cu două autospeciale de apă și spumă, echipaje de ambulanță, poliția și reprezentanți ai Gărzii de Mediu.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat că se simțea miros puternic de clor în atmosferă, aerul era iresirabil în interiorul operatorului economic, era în funcțiune instalația pentru refularea a perdelei de apă, destinată limitării propagării scăpărilor de gaz în atmosferă, iar doi angajați se refugiaseră pe un vagon pentru a evita inhalarea de clor.

Patru pompieri din echipajele care au intervenit la locul evenimentului au necesitat administrarea de oxigen, după ce au inhalat clor în momentul schimbării buteliilor aparatelor de respirat cu aer comprimat, dar nu a fost necesar transportul la spital.

În aceste momente nu se mai înregistrează scăpări de gaz, însă forțele de intervenție supraveghează zona în continuare.

UPDATE:

Doi angajați ai operatorului economic au fost evacuați în siguranță după ce au fost dotați cu aparate de respirat, fiind scoși în siguranță  în afara zonei unde se manifesta deversarea de gaz.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate