fbpx

Icon Scrie un comentariu

camin varstnici santioana 4

Situație delicată la un centru de bătrâni din județ, unde 45 din cei 56 de locatari au fost depistați cu COVID-19! Ei au fost testați după ce 5 dintre angajații centrului pentru persoane vârstnice au fost depistați pozitiv, la ieșirea din tura de 14 zile, după ce la intrare erau neinfectați.

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Ţaga, ca urmare a testării personalului la ieşirea din tura de 14 zile, au fost depistaţi 5 dintre angajaţi pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condiţiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistaţi 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceştia vor fi transportaţi la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicală 1 şi la Spitalul de Boli Infecţioase”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Cele 11 persoane care au fost testate negativ vor fi mutate într-o altă clădire, până când clădirea principală va fi dezinfectată.

Unul dintre bărbații anunțați decedați duminică, care era din județul Mureș, provenea de la acest centru. Bărbatul de 80 de ani a decedat în urma infecției cu COVID-19, fiind testat post-mortem.

”Acesta era fără simptome COVID-19 iar ca boli asociate prezenta demenţă senilă avansată, fără răspuns la stimuli. A decedat sâmbătă, i s-au recoltat probe în aceeaşi zi, fiind aspirat traheal şi un fragment pulmon. La autopsie, macroscopic era pneumonie. Rezultatul pozitiv a fost confirmat la IML Cluj tot sâmbătă”, a explicat acesta.

Foto: Someseanul.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator