fbpx

 
 
1 Comentariu

chimioterapie

O femeie, bolnavă de cancer, a dezvăluit faptul că este obligată să-și facă teste pentru COVID-19 de fiecare dată când trebuie să meargă la procedura de chimioterapie. Adică de două ori pe lună! Practic, vreo 400 de lei, cât are ea pensia de handicap!

„Fiind bolnavă de cancer, cu metastaze, fac chimioterapie odată la două săptămâni la Spitalul Județean Cluj. Săptămâna trecută am primit un telefon de la spital, în care mi s-a spus că până săptămâna viitoare – când sunt programată la chimioterapie – trebuie să-mi fac test Covid-19. Un asemenea test costă peste 200 de lei, iar eu trebuie să fac acest test de două ori pe lună. Gândiți-vă că eu beneficiez de o pensie de handicap în valoare de 400 de lei. Practic, toată pensiuța mea trebuie să o dau pe aceste testări. Nu este normal”, a spus o femeie, citată de RefleqtMedia.

În mod normal, Statul trebuia să găsească o soluție și pentru astfel de cazuri, care ar fi trebuit să fie testate în sistemul sanitar de stat, cu gratuitate, având în vedere condiția în care se află.

Problema bolnavilor cronici, care se pare că sunt neglijați în această perioadă, este una foarte delicată. Se semnalează inclusiv faptul că nu se găsesc anumite medicamente în farmacii, utilizate în diverse terapii, fără de care bolnavii riscă tot felul de complicații.

UPDATE:

Nu este exclus ca doamna aflată în această situație să fi înțeles greșit (sau comunicare ambiguă), în condițiile în care la nivel oficial se spune că aceste cazuri de testare se fac gratuit, înainte de a se face tratamentul chimioterapeutic.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Provincialul · 10:09 11.05.2020
    Spitalul Judetean Cluj nu exista in schimb exista Spitalul Clinic Judetean Cluj cu mai mult de 50 de sectii/compartimente,de la ce sectie s-a cerut testul pe banii doamnei ?
    La Institutul Oncologic Prof.Dr. Ion Chiricuta ce nu e parte a Spitalului Clinic Judetean Cluj se fac teste pt. Covid pacientilor inainte de internare din banii sistemului.
    Cu o astfel de stire in trecut vi s-ar fi spus ca sunteti ziaristi provinciali iar azi ca raspanditi fake news.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate