fbpx
1 Comentariu

Amenzile au fost neconstituționale

Șoc total s-a produs în România, după ce Curtea Constituțională a decis că amenzile aplicate pe timpul stării de urgență sunt neconstituționale! 

Judecatorii constitutionali au constatat ca actul normativ este neconstitutional in ansamblul sau, potrivit News.ro.

"In cadrul analizei textelor legale Avocatul Poporului apreciaza ca art. 28 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, este formulat intr-un mod atat de general, incat normele legale sunt lipsite total de previzibilitate si claritate, ceea ce determina imposibilitatea destinatarului legii, si anume, persoana care ar incalca prevederile art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999, de a-si stabili conduita de urmat, in lipsa unei descrieri riguroase a unei fapte contraventionale", se arata in sesizarea Avocatului Poporului, Retate Weber.

Renate Weber, Avocatul Poporului, a explicat, la Digi24, că amenzile nu vor fi anulate însă decât după ce fiecare în parte își va contesta sancțiunea în instanță, anunță ziare.com.

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a spus, tot la Digi24, că problema a fost că ordonanța a fost scrisă greșit.

"Ordonanța este în vigoare până la publicarea deciziei Curții în Monitorul Oficial, sunt obligați să publice decizia în 30 de zile", a spus Zegrean.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Alin.P · 20:06 06.05.2020
    Ioi, sa inteleg ca au savarsit o infractiune?! Cine raspunde pentru amenzile "neconstitutionale"? (bandit)
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator