fbpx

Icon 1 Comentariu

image 2020 05 2 23970520 41 intersectia a10 a1 sebes

Din autostrada Turda - Sebeș, care trebuia terminată integral încă din 2016, se poate circula doar pe două din cele patru tronsoane, respectiv între Turda și Aiud. Noile termene pentru celelalte două tronsoane sunt la finele acestui an, când ar trebui să circulăm pe autostradă de la Turda la Sebeș, cu legătură spre Sibiu sau spre Deva.

Noile termene sunt însă cu șanse destul de mici pentru finalizare. „Aș merge mai degrabă pe 60% șanse de deschidere”, a recunoscut până și șefa Companiei de Autostrăzi, Mariana Ioniță. Iar când un oficial îți spune asta, e clar că șansele sunt extrem de mici să circulăm în acest an.

Ne chinuim de ani de zile să facem o autostradă, dintr-un capăt al țării în altul, dar nu ne reușește nicicum. Guvernele se schimbă, problemele și neputința rămân.

Nimeni nu poate explica de ce alții pot construi, iar noi nu suntem în stare, amânând la nesfârșit ceea ce ar fi trebuit să fie un proiect de țară transpartinic, respectiv construirea de autostrăzi, care ar fi dus la dezvoltarea țării.

A10 Sebes - Turda - Lotul 1 - 17 km - de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Valoare: 541.739.137 lei

Constructor: Impresa Pizzarotti 

Contract: Semnat pe 14 noiembrie 2014 

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016 

Deschidere posibilă: Q1-Q2 2021 

Stadiu fizic / stadiu financiar (aprilie 2020): 84,6% / 71,48%

Într-o serie de filmări noi din dronă se poate observa cum volumul de lucrări rămase de executat este unul destul de mare, iar mobilizarea în teren a constructorului încă este departe de a fi la cote maxime.

Nodul rutier de la Sebeș este cea mai complexă lucrare de pe acest lot - presupune multiple rampe și pasaje care să unească autostrada A10 cu autostrada A1, dar și cu drumul național DN1 în zona Lancrăm.

Nodul rutier presupune trei mari pasaje peste actuala autostradă, două pasaje peste calea ferată din zonă, precum și un pasaj peste râul Sebeș și DN1/E81 în zona Lancrăm. 

Nodul rutier de la Sebeș este al doilea nod rutier de acest tip din țară, cu un astfel de grad de complexitate. Primul a fost cel din celălalt capăt al A10, din zona Turda, unde lotul 4 al autostrăzii Sebeș - Turda s-a racordat la A3 Câmpia Turzii - Gilău și la drumul național DN1 din zonă. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 13:33 03.05.2020
    Din pacate de 30 de ani, nu a venit nici un guvern care sa considere prioritate aceste autostrazi, toti se perin in mass-media cu declaratii sforaitoare si cam atat. Cum sa intarzii lucrarile cu 4 ani? La Bors-Brasov, ce sa mai zicem, s-a platit aproape integral si s-a facut 10%, la Ploiesti - Comarnic, mai este inca un cort cu 2 bufoni in el, Dacia si Ford isi duc masinile pe aceeasi Vale a Oltului, iar reteaua de cai ferate este la pamant macar ea sa fi fost o alternativa la transportul de marfa. Nu veniti cu aia : occidentul nu ne lasa, noi suntem cei care ne autodistrugem, noi suntem prostii care inghitim galustile electorale.
    Hai sa votam in continuare cu aceleasi personaje corupte care de 30 de ani doar baga tara in datorii! Melescanu, Ponta, Tariceanu, Nastase + progeniturile, Basescu+urmasii, Blaga, Nicoara si multi altii pe care-i vedeti zilnic vorbind - si atat. I-ati vazut acum? Cu pandemia aceasta, cat de competenti au fost?
    Puneti mana pe stampila si la urmatoarele alegeri, dati-le ce merita! Cei cinstiti, destepti, buni administratori, nu mai stati si lasati hotii si incompetentii sa va conduca, iesiti din umbra visarii ca altii vor face ceva. Uniti-va si faceti front comun impotriva impostorilor ! Va vom sustine.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator