fbpx

Icon Scrie un comentariu

masca coronavirus

Mult căutatele măști medicinale au reapărut în unele farmacii turdene, dar prețurile au „explodat”, cu toate acestea se vând ca pâinea caldă.

Pe zona centrală a Turzii mai sunt câteva farmacii care vând măști medicinale, dar de la câțiva bani cât costau până acum prețurile au ajuns și la 6,5-7 lei/bucată. De asemenea în Turda Nouă, acestea se vând și la un magazin de piese auto, însă nici aici prețurile nu sunt mai accesibile.

Cu toate acestea, având în vedere contextul epidemiologic, acestea se vând urgent, iar farmacistele nu au idee când vor mai primi un nou stoc de materiale de acest gen.

S-au scumpit enorm, e o bătaie de joc! Erau cam 50 de bani, acum costă de 10 ori mai mult, am dat pe 5 măști și 5 perechi de mănuși 36 de lei! Se profită enorm de criză. La fel cu dezinfectanții și multe alte produse atât de necesare în această perioadă” spune revoltată o turdeancă.

Potrivit Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), în momentul de faţă, farmaciile dispun de un stoc minimal pentru cererile curente de măşti de protecţie, fără posibilitatea de a suplimenta, ca urmare a lipsei de stoc la nivel de producători (naţional şi internaţional).

O simplă căutare pe internet ne arată că nici în mediul online lucrurile nu diferă cu mult în această privinţă. Un set de 50 de măşti faciale de unică folosinţă costă 350 de lei, mult mai mult decât înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator