fbpx

Icon 3 Comentarii

spital turda

Poliția efectuează o anchetă care va stabili condițiile evenimentului privind decesul unei femei de 66 de ani, din Cheia, care ulterior a fost depistată cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de prefectul de Cluj.

”La Turda e anchetă a IPJ care va stabili condițiile evenimentului și dacă se impun, măsurile aferente. Personalul medical care a interactionat cu decedata pozitivă urmează să fie testat. Contactii direcți ai persoanei pozitive se testează doar daca devin și simptomatici, conform algoritmului de testare aprobat de MS. Intre timp rămân în izolare timp de 14 zile”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Vă reamintim că duminică, o femeie de 66 de ani a decedat la Spitalul Turda, iar ulterior s-a descoperit faptul că avea COVID-19, fiind mama primului caz de Coronavirus din zona Turzii.

Citește și:

O turdeancă a murit de coronavirus! (UPDATE 2: Era mama primului pacient confirmat cu coronavirus din Turda)

”Iată ce s-a întâmplat. Femeia se numește Ana și este mama pacientului care a fost confirmat cu coronavirus la Turda, în urmă cu mai bine de două săptămâni, pe care îl cheamă Alin. Femeia de 66 de ani din Cheia, care suferea de diabet zaharat, era în izolare alături de Vasile, soțul ei. Și un alt fiu, Nicolae, era, de asemenea, în izolare.

Duminică s-a simțit însă foarte rău; până atunci, nu acuzese simptome, au aflat medicii. Fiul a adus-o la Turda, unde a ajuns în stare comatoasă. Medicii au încercat să o resusciteze, însă zadarnic. După deces, s-a făcut testul COVID-19 și a ieșit pozitiv.”, a relatat presa clujeană.

Din câte se știe, aparținătorii nu au declarat că este mama primului caz de coronavirus, atunci când au ajuns la Spitalul Turda. De asemenea, ei au încălcat protocolul existent, neanunțănd Salvarea și transportând-o pe cont propriu la Spital, deși se aflau în autoizolare. la Spital, au forțat verbal cadrele medicale să intervină de urgență, iar aceștia nu au apucat să-și ia măsurile de rigoare necesare pentru protecția împotriva COVID-19. De asemenea, presa clujeană a scris ulterior că s-au făcut presiuni, din partea familiei, pentru ridicarea trupului femeii decedate, deși legislația prevede niște condiții speciale în astfel de cazuri, inclusiv pentru înmormântare.

Conducerea Spitalului Turda nu a avut nicio reacție oficială pe acest subiect.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ironika · 11:15 07.04.2020
  da, de fapt femeia ar fi murit din cauza unui AVC, dar cine să mai stabilească asta? morții de COVID 19 nu se autopsiază nu?!.....condoleanțe familiei.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Nicutzu · 12:38 07.04.2020
  Cand ai tupeu 1000, Maybach-ul la scara, toata politia la picioare. Iti permiti orice.. Stati linistiti ca tot astia cad in picioare, pana se elimina interlopii, murim 50% dintre noi
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Algoritmul bata-l vi · 13:44 07.04.2020
  Algoritmul a omorat-o. Unui contact direct cu diabet sa nu i se faca testul de covid mi se pare criminal, plus ca avea peste 65 de ani.
  Atat merita un om dupa ce probabil a platit la sistemul de asigurari de sanatate contributie zeci de ani.
  Sa-i fie tarana usoara!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator