m install
petlinii
nello construct

Dosar penal la Turda, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce o persoană a luat COVID-19!

zamblau eugen
floris

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce o persoană internată la Spitalul Turda, descoperită ulterior cu infecție COVID-19, a transmis virusul și altei persoane.

”La data de 02.04.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda s-a înregistrat dosarul penal cu numărul 812/P/2020, în care organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352, alin. 2 din Codul penal.

Ca stare de fapt s-a reţinut că în cursul lunii martie 2020, o persoană domiciliată în municipiul Turda s-a prezentat la medicul de familie cu simptome de răceală/gripă, fiindu-i recomandată efectuarea unor investigaţii suplimentare. Întrucât starea de sănătatea a persoanei în cauză s-a înrăutăţit, aceasta a fost internată la Spitalul municipal Turda, fiind diagnosticată ulterior cu noul virusul gripal COVID-19.

Din informaţiile deţinute de organele de cercetare ale poliţiei, au rezultat indicii că una dintre persoanele cu care bolnavul a intrat în contact în această perioadă ar fi fost la rândul ei infectată cu respectivul virus, motiv pentru care s-a dispus înregistrarea dosarului şi efectuarea urmăririi penale in rem, pentru a se stabili împrejurările în care persoana în cauză a contactat virusul şi dacă au existat încălcări ale regulilor aplicabile pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul COVID -19.”, se arată în comunicatul Parchetului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: