fbpx

Icon Scrie un comentariu

alerta pe facebook virus paracetamol p 500 machupo virus 97916900

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce o persoană internată la Spitalul Turda, descoperită ulterior cu infecție COVID-19, a transmis virusul și altei persoane.

”La data de 02.04.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda s-a înregistrat dosarul penal cu numărul 812/P/2020, în care organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352, alin. 2 din Codul penal.

Ca stare de fapt s-a reţinut că în cursul lunii martie 2020, o persoană domiciliată în municipiul Turda s-a prezentat la medicul de familie cu simptome de răceală/gripă, fiindu-i recomandată efectuarea unor investigaţii suplimentare. Întrucât starea de sănătatea a persoanei în cauză s-a înrăutăţit, aceasta a fost internată la Spitalul municipal Turda, fiind diagnosticată ulterior cu noul virusul gripal COVID-19.

Din informaţiile deţinute de organele de cercetare ale poliţiei, au rezultat indicii că una dintre persoanele cu care bolnavul a intrat în contact în această perioadă ar fi fost la rândul ei infectată cu respectivul virus, motiv pentru care s-a dispus înregistrarea dosarului şi efectuarea urmăririi penale in rem, pentru a se stabili împrejurările în care persoana în cauză a contactat virusul şi dacă au existat încălcări ale regulilor aplicabile pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul COVID -19.”, se arată în comunicatul Parchetului.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator