m install
petlinii
nello construct

România se pregătește de scenariul 4 cu peste 2.000 de persoane infestate de coronavirus

zamblau eugen
floris

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat Digi24, că până în prezent aproximativ 200.000 de români s-au întors în ţară, iar până la Paşte autorităţile se aşteaptă la încă 200.000. România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând.

România are deja peste 1.500 de persoane infectate cu SARS-Cov-2.

În scenariul 4, ministrul sănătății a mai spus că pacienții cu simptome ușoare și medii vor fi tratați la domiciliu, pentru ca sistemul medical să poată face față situației. În acest context, Tătaru a spus că luni se va decide dacă vor fi impuse noi restricții.

Vrem să-i ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie uşoară şi medie. Tot la fel, propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar infectaţi cu coronavirus să poată să rămână în unităţile spitaliceşti, să trateze pacienţii de coronavirus. Avem mai multe facilităţi pe care să le cerem prin ordonanţă şi pentru unităţile sanitare, să se poată face angajări direct, fără concurs, să se poată mări organigramele la direcţiile de sănătate publică şi sanitare, sunt multe propuneri pe care fiecare minister le face şi din aceste propuneri , ele sunt făcute publice şi oficiale printr-o ordonanţă militară”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și la Realitatea Plus, citat de Mediafax.

Tătaru a explicat că scenariul 4, care urmează a fi activat la atingerea pragului de 2.000 de îmbolnăviri, implică tratarea cazurilor uşoare la domiciliu. Doar cazurile moderat-severe vor fi internate în spitale, iar persoanele aflate în stare critică vor ajunge la Terapie Intensivă. Cele 36 de spitale-suport ar urma să primească şi ele pacienţi cu Covid-19.

În ceea ce priveşte noua ordonanţă militară, care este în pregătire, aceasta ar urma să conţină şi restricţii pentru cetăţeni

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: