fbpx

turdanews vot

Scrie un comentariu

jandarmi aeroport

Scandal la Aeroportul Cluj, în această după-amiază, după ce aproximativ 80 de români sosiți cu o cursă din Dortmund au refuzat să intre în carantină! Jandarmii au intervenit rapid, pentru a-i obliga să se conformeze regulilor.

”În aceste clipe, în Aerogara veche a Aeroportului clujean „Avram Iancu”, 80 de români, sosiţi de curând cu cursa de Dortmund, fac scandal, înjură şi strigă „jos Guvernul” - supăraţi că trebuie să intre în carnatină.

Din cauza violenţelor verbale, angajaţii Aeroportului au decis să cheme forţele speciale ale Jandarmeriei, pentru ca lucririle să nu degenereze”, a anunțat Ziar de Cluj în această seară.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a spus că în astfel de cazuri nu merge cu refuz și că nu se rezolvă nimic cu scandal.

”Nu merge cu refuz aici. Acestea sunt regulile, vin din zone rosii și carantina e obligatorie. Cei de Cluj vor fi carantinați la noi unde au mai sunt locuri. Cei din celelalte județe vor fi duși la Sala Sporturilor unde vor aștepta să vină cei de la ISU din județele lor sa îi transporte la ei în carantină”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

UPDATE:

Prefectul a revenit cu unele precizări.

”Azi am avut 4 curse, 1 din Franța și 3 din Germania. Având în vedere că ambele țări au intrat în zona roșie, începând cu noaptea trecută, au intrat automat în procedura de carantinare. Având în vedere că pe cele 4 curse, media a fost undeva în jur de 70 de pasageri pe zbor, majoritatea dintre ei fiind din alte județe decât județul Cluj, am decis să folosim Sala Sporturilor ca zonă de triaj-tampon, unde oamenii au fost transportați, de acolo urmând a fi preluați de cei de la ISU din județele de care aparțin, pentru a fi transferați în centrele de carantină din județele de domiciliu.

Toți cei din județul Cluj au fost transferați în centre de carantină de pe raza județului. Au fost niște mici întârzieri la procesare, care au generat anumite nemulțumiri ale celor sosiți pe aeroport, inclusiv vestea că vor intra în carantină. Ori, asta este evident că nu a influențat cu nimic decizia de a-i transfera pe cei din județul Cluj la centrele de carantină din județ, iar ceilalți urmând a fi preluați de județele de care aparțin. La Sala Sporturilor au fost duși sub paza jandarmilor și a Poliției, urmând ca în momentul în care vin colegii din celelalte județe să-i preia, să se facă trabsferul și să fie duși mai departe, în centrele de carantină de pe raza județelor respective. Începând din această seară, de la ora 23.00, se sistează toate zboruile dinspre și înspre Franța și Germania, astfel că pe Aeroportul din Cluj-Napoca vom mai avea zboruri doar din Marea Britanie și Belgia, în acest moment, care sunt în zonă galbenă și se supun autoizolării la domiciliu”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Foto: Arhivă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate