fbpx

BANNER vezeteu

6 Comentarii

edu elite 10iulie

80192852 742319686268968 911758781698801664 o

Pacientul în vârstă de 45 de ani, din localitatea Cheia, a fost internat în data de 16 martie la Spitalul Municipal Turda, cu febră și frisoane, diagnosticul la internare fiind de sindrom febril, sindrom gripal. A fost internat în compartimentul de boli infecțioase și a fost supus unui tratament specific. 

Chiar dacă nu se întruneau toate criteriile de caz, s-a luat legătura cu DSP și cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca, iar în urma solicitărilor noastre de a fi testat pacientul au considerat că nu se impune testarea pentru COVID-19. Simptomatologia pacientului neameliorându-se, s-a decis reluarea legăturii cu DSP și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care au decis și efectuat testarea pentru COVID 19. Pacientul a fost confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri și transferat în condiții corespunzătoare (cu izoleta) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. 

În acest moment este în curs de desfășurare o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Turda, coordonată de DSP, care va stabili măsurile care se impun. Pacientul a fost izolat încă de la început într-un salon cu un singur pat, contactul cu medicii și personalul medical fiind realizat cu echipament de protecție, atât din partea personalului, cât și a pacientului. 

Se vor lua toate măsurile care se impun pentru continuarea activității la Spitalul Municipal Turda. 

Manager, Dr. Stănilă Ovidiu Sebastian

TurdaNews a relatat despre acest caz de aseară:

EXCLUSIV - Caz de infectat cu COVID-19 la Turda! Era internat în Spital!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Sorina · 11:36 23.03.2020
  Care echipamente de protectie ? Directorul spitalului a impus asistentelor si medicilor sa nu foloseasca masti si dezinfectat pana la primul pacient simtomatic covid-19...si asistentele , medici mergand acasa linistiti....in Turda la ora actuala suntem multi care stam in stres.....stire mincinoasa nu a fost izolat pacientul, in cortul amplasat in fata spitalului trebuia primit pacientul....Spitalul ar trebui inchis....si nu glumesc.nu sunt teste la Turda , nici pentru medici , nici pt asistente dar pentru pacienti.!!!!!!!!!!!!!!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  amalia · 12:51 23.03.2020
  Se fac de râs filmându-se în costume când nici ei nu respectă regulile de bază. Ne dau asigurări că totul e ok...pe sărăcie, nu au chestii elementare. Dacă pacientul prezenta simptome de gripă de ce nu a fost transferat din prima la Cluj la infecțioase? De ce nu a fost testat din prima zi pentru COVID? AU AȘTEPTAT DIN 16 până pe final de săptămână să ce?......tot spitalul în carantină! Meidicii, asistentele, bolnavii etc. fără discuții.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Mih · 15:24 23.03.2020
   Exact acest lucru nu il inteleg nici eu !!!! DACA PREZENTA SIMPTOME DE GRIPA, de ce nu a fost testat din prima zi?!!! Sau sa fie transferat la Infectioase Cluj?!... Banuiesc ca pacientul se simtea destul de rau, deci nu se putea face legatura, mai ales ca a fost depistat intr-un final cu acel virus ingrozitor?... Aici intelegem noi ,tot mai mult incompetenta spitalului turdean ! Cu parere de rau dar eu nu am crezut si nu voi crede niciodata in cadrele medicale de aici... Eu personal cred ca nici teste nu au...nu au absolut nimic ! Nu sunt pregatiti pt probleme mai grave...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andreea · 17:21 23.03.2020
  Faptul că nu sunt teste nu ține de competența medicilor. E destul de bine explicat în comunicatul de presă, că cei de spitalul Turda au vrut să facă testul în prima fază iar cei de la Cluj nu au vrut.
  Nu înțeleg comentariile de mai sus, decât dacă ai cunoștințe reduse de limba română.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vizitator · 23:01 23.03.2020
  Andreea aici este vorba de incompetenta din partea conducerii spitalului, nu s-a respectat protocolul, nu stiu ce motive ai sa iei apararea cuiva in cazul de fata dar daca conducerea spitalului nu isi protejaza cadrele ce pretentie putem avea noi pacientii.Nu exista scuze pentru asa ceva, o sa vezi cu siguranta o sa urmeze o ancheta in cazul de fata...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ion · 23:26 23.03.2020
  Măcar de nu s-ar face de râs cu filmările în costum de protecție, la ce dotări există, totul a ieșit ca o prefăcătorie, înșelătorie, deghizare.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator