m install
petlinii
nello construct

Ce fac vârstnicii turdeni de pandemie?! Joacă șeptari, ignorând riscurile la care se supun!

floris

Situație alarmantă în zona Parcului Teilor din Turda, așa cum reiese din fotografiile postate de unii turdeni, în care se arată ignoranța multora, care în timpul pendemiei și a stării de urgență au decis să… socielizeze la o ”șeptică”, în foișoarele amplasate în parc, ignorând sfaturile privind păstrarea ”distanței sociale”, pentru a preveni transmiterea agresivă a noului coronavirus.

O turdeancă a semnalat că la Rm.Vâlcea deja s-a interzis accesul la astfel de foișoare. 

 ”Valcea/ Turda …Domnule Primar,  Matei Cristian… de ce in alte parti se poate? Va rugam, sustineti cadrele medicale luand urgent masuri . Prin aceste masuri descurajati varstnicii si copiii sa stea afara. Va rog din suflet!”, este apelul turdencei.

La Câmpia Turzii, administrația locală a luat decizia de a interzice accesul în locurile de joacă, tot din motive preventive.

Citește și:

Primăria Câmpia Turzii a INTERZIS accesul la aparatele de joacă și locațiile pentru fitness!

Cei de la PMP Turda au transmis în urmă cu câteva zile o solicitare către administrația locală, prin care cereau luarea unor măsuri urgente pentru interzicerea accesului în astfel de locații.

”Trebuie luate măsuri urgente, care să completeze măsurile transmise de la nivel național, care au condus la închiderea restaurantelor, a barurilor, a cafenelelor, a spațiilor de îngrijire personală și a bisericilor.

Simpla dezinfectare efectuată a acestor locuri de joacă nu reprezintă o garanție că transmiterea noului coronavirus poate fi stopată, existând în continuare o interacțiune umană care nu este recomandată într-o perioadă ca aceea prin care trecem. Aceste măsuri vin să combată eventuala răspândire a noului coronavirus, pentru că locurile de joacă pot fi mult mai frecventate în această perioadă, în care copiii nu au activități educative organizate (creșe, grădinițe, școli închise).

În astfel de situații se regăsesc și foișoarele dedicate pensionarilor (și nu numai), unde se pot aduna persoane mai multe și pot interacționa, zădărnicind astfel eforturile de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Știu, poate fi o măsură neplăcută, însă este o măsură care să ne ajute pe noi, cetățenii acestei urbe”, a spus consilierul PMP Turda, Adrian Nap.

Citește și:

Adrian Nap, consilier local PMP Turda: Solicit de urgență luarea unor măsuri de interzicere a accesului la locurile de joacă publice!

În cursul zilei de azi, PMP Turda a revenit cu solicitarea, printr-o postare pe pagina de Facebook a partidului (https://www.facebook.com/pmp.turda/).

”De ce alții pot, iar la Turda NU SE POATE?!

PMP Turda a atras atenția încă de acum câteva zile că trebuie luate măsuri urgente în ceea ce privește accesul la locurile de joacă și în spațiile publice în care se face o socializare excesivă, fără respectarea normelor impuse de starea de urgență în care de aflăm, în plină pandemie de coronavirus (COVID-19).

Din păcate, nu am văzut nicio reacție din partea administrației locale. Pentru că reprezentanții administrației locale, prin intermediul Comitetului Local pentru Sitruații de Urgență, sunt cei care pot lua astfel de decizii!”, a fost reacția PMP Turda.

”În conferința de presă a domnului primar Cristian Matei, acesta a spus că nu are ”pârghiile” necesare pentru luarea unei decizii de acest gen! În acest caz, îi sugerăm să ia contact cu primarul liberal de la Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care a aplicat o măsură de acest gen! Și nu este singurul oraș unde S-A PUTUT, reprezentanții administrației locale fiind mai conștienți că astfel de poate preîntâmpina o eventuală extindere a răspândirii noului coronavirus.

Tot atunci, ne-am arătat disponibilitatea, noi consilierii locali ai PMP Turda, de a ne prezenta la ORICE ședință a Consiliului Local Turda, convocată de îndată, care are ca scop rezolvarea unor probleme stringente pentru perioada actuală. În acest context, precizăm că nu ni se pare normală abordarea administrației locale și a direcțiunii Spitalului Municipal Turda, care fac apel la ”donații” pentru rezolvarea unor probleme, în condițiile în care Consiliul Local poate aloca bani, inclusiv prin anularea Zilelor Municipiului Turda și direcționarea URGENTĂ a banilor (300.000 lei) spre finanțarea Spitalului, dacă sunt nevoi urgente!”, a transmis consilierul local Adrian Nap.

Vârstnicii sunt cei mai expuși în eventualitatea izbucnirii unei infectări cu noul coronavirus, în zona Turzii. La fel ca în Italia sau în alte părți, organismul lor este cel mai afectat, riscul de moarte fiind foarte ridicat.

Ceea ce nu înțeleg mulți este faptul că extinderea infecțiilor cu coronavirus trebuie ținută sub control, pe cât posibil, prin respectarea ”distanțării sociale”, tocmai pentru a permite sistemului medical să intervină la eventualele cazuri depistate. În situația în care nu se respectă aceste indicații, iar numărul de persoane infectate va ”exploda”, există riscul ca sistemul sanitar să nu mai facă față numărului prea mare de bolnavi, iar în acest caz urmările sunt tragice (vezi ”modelul” din Italia, unde s-a făcut triere printre bolnavi, care merită sau nu să fie ”salvați”!). Tocmai de aceea, persoanele în vârstă trebuie să fie primele care trebuie protejate și care trebuie să se autoprotejeze, fiind cel mai afectate într-un scenariu mai sumbru!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: