fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon 1 Comentariu

parcul teilor septari

Situație alarmantă în zona Parcului Teilor din Turda, așa cum reiese din fotografiile postate de unii turdeni, în care se arată ignoranța multora, care în timpul pendemiei și a stării de urgență au decis să... socielizeze la o ”șeptică”, în foișoarele amplasate în parc, ignorând sfaturile privind păstrarea ”distanței sociale”, pentru a preveni transmiterea agresivă a noului coronavirus.

O turdeancă a semnalat că la Rm.Vâlcea deja s-a interzis accesul la astfel de foișoare. 

 ”Valcea/ Turda ...Domnule Primar,  Matei Cristian... de ce in alte parti se poate? Va rugam, sustineti cadrele medicale luand urgent masuri . Prin aceste masuri descurajati varstnicii si copiii sa stea afara. Va rog din suflet!”, este apelul turdencei.

La Câmpia Turzii, administrația locală a luat decizia de a interzice accesul în locurile de joacă, tot din motive preventive.

Citește și:

Primăria Câmpia Turzii a INTERZIS accesul la aparatele de joacă și locațiile pentru fitness!

Cei de la PMP Turda au transmis în urmă cu câteva zile o solicitare către administrația locală, prin care cereau luarea unor măsuri urgente pentru interzicerea accesului în astfel de locații.

”Trebuie luate măsuri urgente, care să completeze măsurile transmise de la nivel național, care au condus la închiderea restaurantelor, a barurilor, a cafenelelor, a spațiilor de îngrijire personală și a bisericilor.

Simpla dezinfectare efectuată a acestor locuri de joacă nu reprezintă o garanție că transmiterea noului coronavirus poate fi stopată, existând în continuare o interacțiune umană care nu este recomandată într-o perioadă ca aceea prin care trecem. Aceste măsuri vin să combată eventuala răspândire a noului coronavirus, pentru că locurile de joacă pot fi mult mai frecventate în această perioadă, în care copiii nu au activități educative organizate (creșe, grădinițe, școli închise).

În astfel de situații se regăsesc și foișoarele dedicate pensionarilor (și nu numai), unde se pot aduna persoane mai multe și pot interacționa, zădărnicind astfel eforturile de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Știu, poate fi o măsură neplăcută, însă este o măsură care să ne ajute pe noi, cetățenii acestei urbe”, a spus consilierul PMP Turda, Adrian Nap.

Citește și:

Adrian Nap, consilier local PMP Turda: Solicit de urgență luarea unor măsuri de interzicere a accesului la locurile de joacă publice!

În cursul zilei de azi, PMP Turda a revenit cu solicitarea, printr-o postare pe pagina de Facebook a partidului (https://www.facebook.com/pmp.turda/).

”De ce alții pot, iar la Turda NU SE POATE?!

PMP Turda a atras atenția încă de acum câteva zile că trebuie luate măsuri urgente în ceea ce privește accesul la locurile de joacă și în spațiile publice în care se face o socializare excesivă, fără respectarea normelor impuse de starea de urgență în care de aflăm, în plină pandemie de coronavirus (COVID-19).

Din păcate, nu am văzut nicio reacție din partea administrației locale. Pentru că reprezentanții administrației locale, prin intermediul Comitetului Local pentru Sitruații de Urgență, sunt cei care pot lua astfel de decizii!”, a fost reacția PMP Turda.

”În conferința de presă a domnului primar Cristian Matei, acesta a spus că nu are ”pârghiile” necesare pentru luarea unei decizii de acest gen! În acest caz, îi sugerăm să ia contact cu primarul liberal de la Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care a aplicat o măsură de acest gen! Și nu este singurul oraș unde S-A PUTUT, reprezentanții administrației locale fiind mai conștienți că astfel de poate preîntâmpina o eventuală extindere a răspândirii noului coronavirus.

Tot atunci, ne-am arătat disponibilitatea, noi consilierii locali ai PMP Turda, de a ne prezenta la ORICE ședință a Consiliului Local Turda, convocată de îndată, care are ca scop rezolvarea unor probleme stringente pentru perioada actuală. În acest context, precizăm că nu ni se pare normală abordarea administrației locale și a direcțiunii Spitalului Municipal Turda, care fac apel la ”donații” pentru rezolvarea unor probleme, în condițiile în care Consiliul Local poate aloca bani, inclusiv prin anularea Zilelor Municipiului Turda și direcționarea URGENTĂ a banilor (300.000 lei) spre finanțarea Spitalului, dacă sunt nevoi urgente!”, a transmis consilierul local Adrian Nap.

Vârstnicii sunt cei mai expuși în eventualitatea izbucnirii unei infectări cu noul coronavirus, în zona Turzii. La fel ca în Italia sau în alte părți, organismul lor este cel mai afectat, riscul de moarte fiind foarte ridicat.

Ceea ce nu înțeleg mulți este faptul că extinderea infecțiilor cu coronavirus trebuie ținută sub control, pe cât posibil, prin respectarea ”distanțării sociale”, tocmai pentru a permite sistemului medical să intervină la eventualele cazuri depistate. În situația în care nu se respectă aceste indicații, iar numărul de persoane infectate va ”exploda”, există riscul ca sistemul sanitar să nu mai facă față numărului prea mare de bolnavi, iar în acest caz urmările sunt tragice (vezi ”modelul” din Italia, unde s-a făcut triere printre bolnavi, care merită sau nu să fie ”salvați”!). Tocmai de aceea, persoanele în vârstă trebuie să fie primele care trebuie protejate și care trebuie să se autoprotejeze, fiind cel mai afectate într-un scenariu mai sumbru!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Anonim · 07:57 21.03.2020
    Corect!sa vina cineva sa vada si langa piata si la blocurile de langa piata micro 3 cati copii si vecini pe la bere sunt ....degeaba inchidem scoli daca lasam copii afara degeaba decretam stare de urgenta si stam la bloc cu vecinii la bere...dar parerea mea este ca si starea asta de urgenta nu este reglementata asa xum trebuie ar trebui ca armata sa intre in joc impreuna cu politia si sa se faca razii si bagati in casa cei de pe strada iar parintii al caror copii umbla pe maidan sa fie trasi la raspundere dar asta este romania...cand a fi mai grav se vor trage la semne unii
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator