m install
petlinii
nello construct

Cum evoluează lucrările pe lotul Iernut-Chețani?

floris

Asociaţia Pro Infrastructura (API) a publicat noi imagini de pe şantierul lotului Iernut – Chețani, parte din Autostrada Transilvania (A3).

Constructorul (asocierea italiano-germană Astaldi-Max Boegl) se apropie de final, executând ultimele lucrări: umpluturi, asfalt, parapete de protecție, panouri fonoabsorbante, rigole, strat vegetal pe taluzuri, marcaje și indicatoare rutiere.

Progresul fizic este în jur de 90%. Cel mai probabil în perioada iulie-august 2020 tronsonul va fi pregătit pentru inaugurare. Însă deschiderea imediată a circulației are șanse mici de realizare deoarece legătura autostrăzii cu DN15 la Chețani se face printr-un nod rutier aflat pe lotul vecin al celor de la Straco.

Situația financiară precară a antreprenorului român și refuzul CNAIR de a-i plăti lucrările suplimentare survenite după semnarea contractului au transformat acest șantier într-unul cvasi-părăsit. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în stilul caracteristic, nu face absolut nimic pentru a preveni o nouă rușine națională: încă o autostradă „muzeu”, după vestitele exemple din ultimii ani (loturile 3 din A10 Sebeș-Turda și A1 Lugoj-Deva sau A3 Gilău-Nădășelu)”, transmit reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura.

Lotul Iernut – Chețani are 17,9 km şi este parte din Autostrada Transilvania (A3), între Câmpia Turzii și Târgu-Mureș.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: