fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

judecatoria turda

Judecătoria Turda limitează accesul persoanelor în incinta instituției și chiar interzice accesul anumitor persoane, conform Hotărârii Adunării Generale a Judecătorilor nr. 4/11.03.2020 și a Deciziei Președintelui Judecătoriei Turda nr. 19/11.03.2020. În perioada 12-22 martie este suspendat programul cu publicul la arhivă, registratură și la birourile administrative.

”Având în vedere răspândirea la nivel naţional a infecţiei cu noul coronavirus, luând în considerare măsurile aprobate de Guvern, văzând dispoziţiile Hotărârii nr. 191/10.03.2020 a Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru Judecători, precum și dispozițiile Ordinului nr. 46/09.03.2020 emis de Președintele Curții de Apel Cluj, analizând şi solicitările transmise de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, de către Baroul de Avocați Cluj şi de către Penitenciarul Gherla, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Turda consideră necesară luarea de măsuri pentru reducerea accesului publicului în instanță, pentru a se evita răspândirea infecțiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus – COVID-19 dar și a gripei, drept urmare, se dispun următoarele:

Art. 1. În perioada 12 martie 2020 – 22 martie 2020 se suspendă programul cu publicul la arhivă, la registratură și la birourile administrative.

Se recomandă avocaților și justițiabilor să transmită cereri noi sau acte în dosarele deja înregistrate, prin e-mail, prin fax, prin poștă, prin curier. Excepțional se permite accesul în registratură doar a persoanelor care au cereri având ca obiect ordin de protecție.

Documentele care sosesc prin poștă/prin curier vor fi predate la ușa de acces în instanță, subofițerilor jandarmi, care le vor înmâna registratorului, persoana care aduce corespondența fiind invitată să aștepte în afara sediului instanței.

Se recomandă avocaților și justițiabilor să folosească aplicația electronică a dosarului – folosind parola ce le-a fost comunicată.

Art. 2. În perioada 12 martie 2020 – 22 martie 2020 se restricționează accesul persoanelor în incinta Judecătoriei Turda, fiind interzis accesul persoanelor a căror prezență nu este absolut necesară.

Subofițerii jandarmi vor permite accesul în sediul Judecătoriei Turda doar a personalului instanței și a persoanelor al căror nume și prenume le va fi comunicat în fiecare zi de către grefierul-șef. În mod excepțional, se va permite accesul persoanelor care solicită înregistrarea unui ordin de protecție – aceste persoane vor fi direcționate către registratură.

Dat fiind că la etajul II al clădirii este sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, subofițerii jandarmi vor permite și accesul personalului parchetului și a persoanelor care doresc să ajungă la sediul parchetului – aceste din urmă persoane vor fi direcționate pe calea cea mai scurtă către parchet.

Art. 3. În perioada 12 martie 2020 – 22 martie 2020 se vor amâna toate cauzele pentru care a fost fixat termen de judecată, cauze care nu fac parte din categoria celor menționate mai jos. Pentru aceste cauze nu se permite accesul avocaților sau a publicului în incinta judecătoriei, părțile/participanții urmând a primi citație cu următorul termen stabilit (termenul se va acorda începând cu luna mai 2020), iar în cauze nu se va dispune luarea altor măsuri decât cele anterior stabilite. Este permis accesul în sălile de judecată a avocaților care asigură asistența juridică obligatorie – chiar dacă este vorba de cauze ce se vor amâna.

Nu se vor amâna cauzele civile care au ca obiect: ordin de protecție, măsuri asiguratorii, ordonanțe președințiale, suspendare provizorie a executării silite, internare medicală nevoluntară. Pentru aceste cauze, cu o zi înainte de ziua de ședință se va întocmi de către grefierul de ședință lista cu persoanele (avocați, părți, alți participanți) cărora li se permite accesul în sala de judecată. Listele se centralizează de grefierul șef care le va afișa la ușa de intrare în judecătorie, un exemplar din listă comunicându-se subofițerilor jandarmi.

Nu se vor amâna cauzele penale în care sunt inculpați arestați și nici cauzele care au ca obiect măsurile preventive. Pentru aceste cauze, cu o zi înainte de ziua de ședință se va întocmi de către grefierul de ședință lista cu persoanele (avocați, părți, alți participanți) cărora li se permite accesul în sala de judecată. Listele se centralizează de grefierul șef care le va afișa la ușa de intrare în judecătorie, un exemplar din listă comunicându-se subofițerilor jandarmi.

Se vor judeca toate celelalte cauze în care nu se impune citarea/participarea părților.

Se vor judeca dosarele de competența judecătorului de drepturi și liberăți având ca obiect luarea/prelungirea măsurii preventive a arestului preventiv/arestului la domiciliu.”, este deciziea instanței turdene.

Totodată, s-a transmis în mod clar interzicerea accesului pentru următoarele persoane:

”Este interzis accesul în sediul Judecătoriei Turda a persoanelor cu privire la care autoritățile române competente au dispus măsuri de carantină sau de autoizolare, până la expirarea acestora. Persoanele aflate în această situație care sunt citate la Judecătoria Turda au obligația de aduce la cunoștința completului de judecată despre această situație, prin e-mail, prin fax, prin poștă, prin curier.

Este interzis accesul în sediul Judecătoriei Turda a persoanelor care au călătorit în ultimele 14 zile într-una din zonele de risc COVID-19.

Este interzis accesul în sediul Judecătoriei Turda a persoanelor care au intrat în contact în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată sau monitorizată pentru posibilă infecție cauzată de noul coronavirus.

Este interzis accesul în sediul Judecătoriei Turda a persoanelor care prezintă una sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, tuse, dificultăți de respirație.”

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator