fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

coronavirus graphic web feature

La nivelul județului Cluj sunt 987 de persoane autoizolate la domiciliu și 46 de persoane în carantină (7 trimiși în județele de proveniență, pentru carantinare), a informat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, în urmă cu puțin timp.

Oficialul Prefecturii a precizat că nu are voie să ofere mass media localitățile din județ în care aceștia se află în autorizolare la domiciliu.

Referitor la bărbatul din Câmpia Turzii, care a fost amendat ieri cu 10.000 de lei, pentru că nu a respectat procedura de autoizolare la domiciliu după ce s-a întors din străinătate, prefectul Mircea Abrudean a menționat că nu poate furniza numele acestuia, precizând doar că are 39 de ani, că s-a întors din Padova (Italia) și că sancțiunea a fost aplicată de DSP Cluj, în baza HG 857/2011 și OMS nr. 313/26.02.2020, după ce s-a întocmit procesul verbal de constatare de către polițiști. Bărbatul a fost găsit la muncă în construcții, deși trebuia să fie în autoizolare.

Precizăm faptul că persoanele care s-au întors din zone afectate de coronavirus sunt îndrumate să intre în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile. Măsura este luată preventiv, aceasta fiind perioada de incubație a virusului. În cazul în care în urma analizelor o persoană care se află în autoizolare este confirmată că are coronavirusul, ea intră în carantină, sub supravegherea medicilor de specialitate.

Persoanele care nu respectă autoizolarea la domiciliu sau care nu respectă regulile impuse, riscă amenzi drastice! De asemenea, în cazul unor persoane infectate, care au omis să anunțe autoritățile și au infectat și alte persoane, se poate ajunge la întocmirea unui dosar penal, pedeapsa fiind închisoarea.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator