fbpx

 
 
Scrie un comentariu

coronavirus epidemie

Autoritățile județene iau măsuri în cazul apariției unor cazuri de coronavirus și la Cluj, se pregătesc spații de carantină.

Au fost identificate în județ șase locații pentru carantină, cu 197 de locuri, care îndeplinesc cerințele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situația o va impune.

Totalul persoanelor evaluate medical la sosirea pe aeroport este de 751 de persone, din care 487 sunt în județul Cluj, izolați voluntar la domiciliu. Toți sunt asimptomatici.

În cadrul dispeceratului 112, există un medic specialist care să ofere consiliere  celor care apelează, pentru a nu aglomera inutil activitatea spitalelor, iar kiturile pentru determinarea coronavirusului vor ajunge astăzi în județul Cluj.

În acest moment nu este nicio persoană care să fie confirmată cu infectarea cu noul coronavirus în județul Cluj.

Între timp, primul caz de CORONAVIRUS a fost confirmat în România

Autorităţile sunt în stare de alertă după ce un bărbat din Gorj a fost depistat cu temutul coronavirus.

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară.

De altfel, autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că acesta ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani, dar și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România.

Pentru informații utile și corecte, este important ca toți cetățenii să consulte permanent sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență. 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate